NIEUWSMarantz

Nieuwe homecinema-receivers Marantz


Redactie HiFi.nl | 21 september 2008 | Marantz

(ingezonden mededeling)

Marantz introduceert twee nieuwe homecinema-receivers; de SR5003 en de SR6003.


SR5003

Voor degenen die op zoek zijn naar een zwaargewicht thuisbioscooptoestel tegen een lichtgewichtprijs, vormt de SR5003 een uitstekende deal: gekleed in het M1-chassis ‘nieuwe stijl van Marantz is deze geweldenaar tot de rand toe gevuld met hoogwaardige HD-technologie. Tel daar zijn tweekanaals audioversterkende M-DAX-functie nog eens bij en u hebt de beschikking over een betaalbare allrounder.

Marantz weet dat er (veel) meer bij het maken van een homecinema-receiver komt kijken dan alleen maar ‘veel functies integreren’. Daarom beschikt de SR5003 niet alleen over een scala HD-vriendelijke specificaties, maar levert de budgetvriendelijke receiver ook een nauwkeurig, snel en overtuigend geluid.
Het zenuwcentrum van deze nieuwe receiver wordt gevormd door een versterker met hoog vermogen, uitgevoerd in componenten van audiofiele kwaliteit die in staat is om 90 watt audiovermogen te leveren aan zeven kanalen.Om uw luidsprekersysteem schitterend te laten klinken, maakt het SR5003-ontwerp gebruik van een onafhankelijke audiocircuitkaart - deze voorkomt ongewenste ruis van videoverwerking en andere circuits -terwijl het innovatieve M-DAX-systeem van Marantz de geluidskwaliteit van gecomprimeerde muziekbestanden aanzienlijk verhoogt. High Bit Rate Audio (Dolby TrueHD DTS-HD Master Audio), behaald via HDMI ver.1,3 en een krachtige 250 MHz DSP AureusTM-decoder, zorgen voor extra spierballen voor het ‘krachtige geluid van de SR5003.

Uitmuntende audioweergave is echter niet het enige waar het bij deze krachtspatser allemaal om draait en de SR5003 bevat dan ook een nieuwe 10-bits videoprocessor – de IP00C773 van i-Chips Technology - waarmee, via HDMI, upscaling tot max. 1080P mogelijk is.

De SR5003 klinkt uitmuntend en, dankzij de grafische gebruikersinterface met 256 kleuren, is het instellen en bedienen van de krachtige, zevenkanaals receiver een eenvoudig proces.


SR6003

De SR6003, voorzien van het nieuwste ‘M1-chassis, is een indrukwekkend staaltje techniek en het nieuwe jasje is er niet alleen voor de show: De stijve constructie verbetert de prestaties en het ondiepe ontwerp houdt in dat het nieuwe Marantz-toestel gemakkelijk in een standaard apparatuurrack past. De lerende afstandsbediening RC003SR met achtergrondverlichting rond de topklasse uitstraling af. Deze slimme afstandsbediening kan max. 120 codes leren, is MACROprogrammeerbaar en is uitgerust met een slim LCD-display.Onder de fraai uitgevoerde motorkap van de SR6003 vindt u een rijkdom aan audio- en visuele speeltjes - alle ontworpen om uw muziek- en filmgenot te maximaliseren. Liefhebbers van digitale muziek zullen de integratie van de geluidsversterkende M-DAX-systeem enthousiast begroeten, terwijl de USB-ingang - die zelfs iTunes-taginformatie herkent - de bediening van geluidsbestanden (AAC, MP3, WAV en WMA) vanaf de Marantz afstandsbediening mogelijk maakt.

Het vermogen wordt via zeven (in lijn) kanalen tot maximaal 100 watt geleverd en de directe levering van stroom - ontwikkeld onder leiding van het hoofd van de ontwerpafdeling van Marantz`s prijsbekroonde hifi-producten - betekent een superstabiel vermogen tijdens hoge stroompieken. Met andere woorden, draai de volumeknop net zo ver open als u wilt! De onafhankelijke audiocircuitkaart verbetert het geluid van de SR6003 nog verder.

Aan de videozijde maakt een 10-bits videoprocessor - de IP00C773 van i-Chips Technology - upscaling tot maximaal 1080P mogelijk via HDMI. En wat betreft het onderwerp HDMI, Marantz voorziet de SR6003 via HDMI versie 1.3 van High Bit Rate Audio-mogelijkhedennamelijk Dolby TrueHD DTS-HD Master Audio.Prijs en beschikbaarheid:
De Marantz SR5003 en SR6003 zijn leverbaar vanaf september 2008. De adviesprijzen zijn 649 euro voor de SR5003 en 999 euro voor de SR6003.

MERK

EDITORS' CHOICE