NIEUWSPS Audio

Twee nieuwe producten van PS Audio

Redactie HiFi.nl | 21 september 2008 | PS Audio

(ingezonden mededeling)

Het leveren van stroom aan een Audio / Video set is een van de meest kritische punten van elke set en moet dus goed gedaan worden, compromissen zijn hier niet op hun plaats. Eenvoudig gesteld, moet je er zorg voor dragen dat je op geen enkele manier afbreuk doet aan de kwaliteit van de aangeleverde stroom en dat er nergens ook maar het minste verlies optreedt.Klinkt eenvoudig, maar dat is het niet.

Terwijl de meeste fabrikanten kiezen voor bedrading om de verschillende stopcontacten met elkaar te verbinden koos PS Audio voor een totaal andere en superieure benadering. Massief koperen baren. Elk van de 4 stopcontacten in de Juice Bar II is direct verbonden met de inkomende stroom door ¼ inch dikke koperen baren.

Om het helemaal af te maken is PS Audio zelfs nog een stap verder gegaan. Ze hebben een van de meest voorkomende flessenhalzen, de verbinding tussen de apparaatstekker en de stopcontacten gewoon geëlimineerd.In 100% van de netlijsten die beschikbaar zijn op de high-end markt is de inkomende apparaatstekker  van de netlijst verbonden met de stopcontacten door gesoldeerde of geschroefde bedrading. Niet zo bij de Juice Bar II, kijk even naar de foto van zijn opbouw. Je zal zien dat de IEC apparaatstekker, (die zijn stroom krijgt van het netsnoer), uit één stuk gemaakt is met de koperen baren die de verschillende stopcontacten met elkaar verbinden. Géén soldeerpunten, géén bedrading, niets anders dan zuivere en ongehinderde stroomtoevoer naar de stopcontacten.


Prelude SC

PS Audio lanceert een heel betaalbare instapper in zijn gamma netkabels, de Prelude SC. Afgeleid van zijn grotere broers, de Statement SC en de Premier SC, heeft de Prelude SC dezelfde, onovertroffen bouwkwaliteit.

Eigenschappen:

  • massieve geleiders van 2.4 mm OFC koper
  • hermetisch afgesloten stekkers
  • dubbele afscherming
  • ferrietmantel
  • lagere ruisvloer
  • zijdezachte, esthetisch verantwoorde buitenmantel

Prijs:
De PS Audio Juice Bar II heeft een adviesprijs 269 euro. De Prelude SC kost 159 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE