NIEUWSMarantz

Marantz introduceert all-in-one systeem

Redactie HiFi.nl | 19 september 2008 | Marantz
(ingezonden mededeling)

Marantz is een toonaangevende hififabrikant, dus wanneer zij haar specialistische kennis in de productie van een compacte all-in-one-muziekspeler gebruikt, kunt u er zeker van zijn dat er iets heel speciaals ontstaat; vandaar dat de M-CR502 woonruimte vrijmaakt, maar volgens Marantz nooit ten koste van de geluidskwaliteit of de systeemfunctionaliteit.De Marantz M-CR502 is geen halve maatregel. Zeker, zijn compacte afmetingen zullen met open  armen worden ontvangen door degenen die op zoek zijn naar een muziekbron die in de kleinste hoekjes past. En ja, zijn chic aluminium behuizing - afgewerkt met een glanzend zwarte afdekking - vormt volgens de fabrikant een van de leukste behuizingen in de hifiwereld. Maar op de eerste plaats is dit een systeem waarnaar geluisterd wordt.

Voorzien van twee krachtige stereo versterkers met elke 2 x 25 W, is de M-CR502 in staat om een ‘chassisverpletterende 100 watt muziekvermogen ten gehore te brengen. In stereo-modus kunt u van 2 x 50 w stabiel vermogen genieten, terwijl audioliefhebbers ongetwijfeld zullen genieten van de biampmogelijkheden van 4 x 25 watt, terwijl liefhebbers van multiroom-muziek moeten weten dat dit digitale vermogen ook kan worden afgetakt naar een paar stereoluidsprekers die zich in een andere ruimte bevinden. Voeg daar nog eens de subwoofer-uitgangsfunctie aan toe en u zult vaststellen dat de M-CR502 weliswaar klein is, maar zijn audiomogelijkheden enorm zijn.

Geïntegreerde weergavemogelijkheden omvatten een CD-station van hoge kwaliteit - waarin zowel normale, als CD-R/RW-CD`s kunnen worden afgespeeld - plus een stereo FM- en AM-tuner met RDSfunctie, compleet met 50 voorkeuzezenders. Daarnaast kan via de USB-ingang muziek worden afgespeeld die opgeslagen is op digitale muziekapparaten met USB-aansluiting, terwijl het voorpaneel van de M2 CR502 ook voorzien is van een handige aux-in-ingang. Aan de achterzijde van het apparaat vindt u nog een keur aan handige in- en uitgangen.Voor degenen die de CR502 gebruiken in de slaapkamer zullen de klok- en slaapfuncties van onschatbare waarde zijn en de hoofdtelefoonuitgang betekent dat u gerust achterover kunt leunen en luisteren, terwijl de rest van het huis al op een oor ligt.

Toonregeling voegt een extra dimensie toe aan de audioflexibiliteit van het systeem, en het los te koppelen netsnoer betekent dat gebruikers niet beperkt worden door het meegeleverde netsnoer, terwijl het verborgen ontwerp van de aansluiting ervoor zorgt dat het systeem netjes en opgeruimd oogt.
Wat we hier hebben, is meer dan een ‘microsysteem’. De M-CR502 is een hifi-systeem dat gewoon klein is.

Deze bewering zal geen verrassing zijn voor degenen die al kennis hebben gemaakt met de verbazingwekkende producten van Marantz. Als het om geluid gaat, houdt Marantz niet van halve maatregelen.

Prijs en beschikbaarheid:
De Marantz M-CR502 is per direct leverbaar voor een adviesprijs van 399 euro.
MERK

EDITORS' CHOICE