NIEUWSMarantz

Marantz introduceert ‘instap’ cd-speler

Redactie HiFi.nl | 18 september 2008 | Marantz

(ingezonden mededeling)

De CD-speler CD5003 is wellicht de jongste telg van het nieuwe `Range`-programma van Marantz, maar is volgens de fabrikant tot de rand toe gevuld met geavanceerde technologie om voor zijn prijs nieuwe prestaties van een ongekend niveau te leveren.

Zelfs een vluchtige blik op de CD5003 toont de nieuwste technologieniveaus die behaald zijn voor zijn prijs. Hij maakt gebruik van het nieuwe M1 Reference-Standard-chassis van Marantz. Die beschikt over een stijve, verstevigde basis, zijpanelen van glasvezelhars en een frontpaneel dat uit een driedelige constructie bestaat, samengesteld uit dik aluminium en versterkte glasvezelhars.Een dergelijk massieve constructie elimineert bijna elke mechanische trilling die het gevoelige audiosignaal kan verstoren. Onder de kap treft u audiocomponenten aan van hoge kwaliteit, waaronder Marantz’s Current Feedback HDAM-SA2-modules, die voor het eerst in de uitgangstrap van een instapmodel worden toegepast. Deze Hyper Dynamic Amplification Modules van eigen ontwerp worden gebruikt in plaats van in serie geproduceerde single-chip opamps en fungeren als bufferversterkers en Low-passfilters.
Met een veel hogere slewrate geven zij de gewone ICopamps het nakijken en helpen ze de dynamische structuur, toonkwaliteit, snelheid en nauwkeurigheid in klankkleur van de muziek te behouden.

De CD5003 maakt ook gebruik van de bekende 24-bits/192 kHz digitaal-analoogconverter CS4392 van Cirrus Logic, gespiegelde klankbeeldarchitectuur die een perfecte symmetrie biedt tussen de rechter- en de linkerkanalen voor verbeterde stereoweergave en circuitkaarten met kortere signaalpaden om signaalverslechtering te minimaliseren. Een betrouwbaar cd-transportmechanisme en een nieuwe klok zorgen voor een zuiverder en meer open geluid. Het resultaat is een verbetering in de signaal-ruisverhouding van bijna 10 dB.Voor de allerbeste resultaten bypasst een Audio EX(clusief)-modus zelf de circuits voor de pitchcontrol, het digitale uitgangssignaal en het fluorescerende scherm, alle ruisbronnen die van invloed kunnen zijn op de pure, detailgetrouwe weergave. De CD5003 speelt CD-R- en CD-RW-schijven en schijven met MP3- en WMA-gegevens af en toont de CD-Text-gegevens, zoals artiestennaam en tracktitels. Een scala aan coaxiale en optische digitale uitgangen, gecombineerd met hoogwaardige, vergulde analoge uitgangen staat garant voor de beste aansluitmogelijkheden. Een hoofdtelefoonuitgang – waarvan het circuit een versterker met stroombuffer van hoge kwaliteit omvat - beide, digitale coaxiale en optische uitgangen, alsmede een meegeleverde afstandsbediening completeren het beeld van deze uitmuntende speler.

Prijs en beschikbaarheid:
De Marantz CD5003 is leverbaar vanaf september 2008 voor een adviesprijs van 269 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE