NIEUWSSharp

Sharp: ultraplatte AQUOS XS1E-serie


Redactie HiFi.nl | 18 september 2008 | Sharp

(ingezonden mededeling)

Houten, 8 september 2008 Sharp Corporation presenteerde tijdens haar jaarlijkse najaarsshow in Amsterdam de 65- en 52-inch modellen van haar nieuwste generatie AQUOS LCD-TV’s: de ultraplatte XS1E-serie.

Dankzij het gebruik van nieuw ontwikkelde LCD-schermen beschikt deze serie over een zeer uitzonderlijke beeldkwaliteit, geavanceerde milieuprestaties en een platter design dan ooit. Het platste gedeelte van deze TV’s is slechts 2,28 cm dik en de RVS rand rond het frame geeft de nieuwe modellen een zeer stijlvol, verfijnd uiterlijk.

De nieuw ontwikkelde LCD-schermen, die over een nieuw RGB-LED-backlight beschikken, hebben een contrastratio van meer dan 1.000.000:1 voor een ultieme weergave van diepe zwartwaarden. Tevens verbetert een kleurengamma van EBU (European Broadcasting Union) 166% (NTSC 150%) de kleurenproductie bij donkere scènes aanzienlijk en wordt er een helderdere, meer levendige reeks kleuren geproduceerd.

Sharp maakt gebruik van een milieubewuste, energiebesparende technologie in de XS1E-serie. De LCD TV’s beschikken over Optical Picture Control (OPC), een nieuw systeem dat zorgt voor verlaging van het stroomverbruik tijdens het gebruik door aanpassing van de schermhelderheid aan de helderheidniveaus op de plaats van gebruik.

Voor de geluidskwaliteit werkte Sharp samen met Pioneer Corporation aan de ontwikkeling van een bijzonder plat luidsprekersysteem dat in combinatie met Sharps unieke 1-bit digitale versterker een natuurlijk, helder geluid produceert.

Sinds de introductie van de eerste AQUOS LCD TV in 2001 heeft Sharp zich steeds toegelegd op een optimale beeldkwaliteit en schermgrootte. Dankzij de beeldkwaliteit, de geluidskwaliteit, het design en de milieuprestaties van de AQUOS LCD TV´s uit de XS1E-serie zijn deze modellen de aanduiding  “nieuwste generatie ” LCD TV’s waardig.


Introductiedatum   oktober 2008


EDITORS' CHOICE