NIEUWSPioneer

Pioneer introduceert nieuwe Blu-ray spelers

Redactie HiFi.nl | 12 september 2008 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(ingezonden mededeling)

Pioneer kondigt zijn nieuwe reeks Blu-ray dvd-spelers aan, die het voortreffelijk doet op het vlak van beeld, geluid en prestaties. In combinatie met een ‘HD ready 1080p’ KURO-tv en de laatste Pioneer A/V-ontvangers staan deze high-end BD-spelers bovendien garant voor een ongeziene kijk- en luisterervaring. Homecinemafanaten zijn gewaarschuwd!In totaal worden vier Blu-ray dvd-spelers op de markt gebracht. De BDP-51FD mag de spits afbijten, gevolgd door de stijlvolle BDP-LX71, de designgerichte BDP-LX08 en het vlaggenschip van de reeks, de BDP-LX91. Deze prachtige BD-spelers zijn voorzien van de nieuwste snufjes en een brede waaier aan geavanceerde functies. Ze ondersteunen hoogresolutie-audio van de volgende generatie en hun herontworpen chipset verbetert de algemene prestaties.

Zelfs voor de meest kritische liefhebbers van entertainment zijn deze Blu-ray-spelers een echt hebbeding, dat geheel afgestemd is op de laatste innovaties van de HD home-entertainmenttechnologie. Hun minimalistisch design straalt kwaliteit uit. Met een hoogwaardige constructie, een dubbellagig chassis en toegewijde audio- en videoborden voelen deze Blu-ray-spelers geruststellend stevig aan, wat nog eens in de hand wordt gewerkt door een stabiel mechanisme.


True-to-life beeldkwaliteit

De nieuwe BD-spelers kunnen een reproductiesnelheid van 1080p 24 frames per seconde (fps) aan, wat overeenstemt met de sequentie van de originele film en een waar bioscoopgevoel creëert. Ze maken optimaal gebruik van de HDMI-connectiviteit en de modernste videoverwerking, en met hun loepzuivere beelden laten ze Blu-ray volledig tot zijn recht komen. Ook filmregisseurs worden dus verwend. HDMI 12-Bit Deep Colour-ondersteuning staat bovendien garant voor vlotte overgangen tussen verschillende tinten en levert een nooit geziene waaier aan kleurschakeringen op. Je krijgt de wereld te zien zoals die in het echt is. Met zijn voorgedefinieerde instellingen maakt de Video Adjust Mode een gedetailleerde en handmatige regeling van de meeste videoparameters mogelijk. Zo kunnen gebruikers hun kijkervaring een persoonlijke toets geven. Een speciaal ontworpen KURO TV video-instelling optimaliseert de beeldoutput van de Blu-ray dvd-spelers. Op die manier profiteren ze van de kwaliteit van een aangesloten KURO TV, en staan ze garant voor de beste videoprestaties.
Weergaloze geluidskwaliteit

Dankzij hun gebalanceerde surroundgeluid met nauwkeurige expressie en gecontroleerde dynamiek, spelen Blu-ray dvd-spelers duidelijk in op de gevoelens. De adembenemende kleuren en superieure beeldreproductie worden aangevuld met extra ondersteuning van de lossless digitale audioformaten DTS HD Master Audio en Dolby TrueHD. Deze spelers brengen de beste geluidsprestaties van Blu-ray-films in de huiskamer, en verwennen audiofielen met maar liefst 7 pure audiokanalen. De professionele Wolfson Digital Audio Converters (DAC’s) ten slotte verzekeren de beste analoge audioprestaties.


Pioneer Home Theatre Synergy

In combinatie met een KURO plasma-tv en de nieuwe Pioneer A/V-ontvangers maken deze Blu-ray dvd-spelers home-entertainment compleet. Hun unieke instellingen reproduceren subtiele details, levendige kleuren en diepe schaduwen nauwkeurig op een KURO tv. Wanneer aangesloten op een nieuwe Pioneer SC-LX71 of SC-LX81 A/V-ontvanger via HDMI, spelen deze Blu-ray dvd-spelers perfect cd’s af via het Precision Quartz Lock System (PQLS). Deze geavanceerde functie stuurt muziekdata afkomstig van de Blu-ray dvd-speler naar de ontvanger en biedt luisteraars een ongeëvenaarde ervaring.
Om zijn homecinemaproducten beter op elkaar te kunnen afstemmen, ontwikkelde Pioneer een intuïtieve graphical user interface (GUI) die net zo oogt en voelt als de KURO plasma-tv’s en laatste A/V-ontvangers. Met de ingebouwde KURO LINK-functie in Blu-ray dvd-spelers kunnen gebruikers de toestellen bedienen via de afstandsbediening van hun Pioneer KURO plasma-tv.

Pioneer wou dat het design van de Blu-ray-spelers perfect aansloot bij zijn andere apparatuur, en had vooral oog voor de horizontale productopstelling. Niet alleen hebben deze BD-spelers een clean symmetrisch design met lade en display in het midden, in de hoogte passen ze ook perfect bij een DVR-LX61(D) en bij de nieuwe SC-LX81 of SC-LX71 AV-ontvangers.De BDP-LX71, BDP-LX08 en BDP-51FD zijn allemaal BonusView, profiel 1.1-spelers. Het vlaggenschip, de BDP-LX91, zal dan weer BD-Live zijn bij aankomst in de winkels deze winter. De BDP-51FD is voorzien van allerlei leuke functies om een persoonlijke homecinema te creëren. Met zijn aluminium bovenplaat en glanzend zwart acryl front staat de BDP-LX08 in het teken van design. Hij past mooi bij Pioneer LX-systemen, maar doet het ook perfect als stand-alone. Het BDP-LX91 referentiemodel is de ideale partner van de SC-LX90 en KRF-5000FD. Samen staan ze garant voor de ultieme homecinema-ervaring.

De BDP-LX71 Blu-ray dvd-speler wordt vanaf september verdeeld. De andere modellen zijn deze herfst verkrijgbaar, en de BDP-51FD en BDP-LX08 in oktober. De BDP-LX91 volgt in de winter.


EDITORS' CHOICE