Nieuw uit Frankrijk: Atoll IN 30


Redactie HiFi.nl | 12 september 2008 | Atoll Electronique

(ingezonden mededeling)

Atoll Electronique brengt een "kleine" geïntegreerde versterker uit. De versterker blijft uiteraard "100% fabriqué en France"!Na de succesvolle introductie van de Atoll SE reeksen in december 2007 (gebruik van MKP verbindingscondensatoren, verbetering bronkeuze selectie per relay, By-pass ingang waardoor de geïntegreerde versterker kan gebruikt worden als eind versterker, etc.) hebben de 2 broers Dubreuil (stichters & eigenaars van Atoll Electronique - Brecey, Normandië) weer eens hun beste "tekenplank" uit de rekken gehaald met als resultaat een ontwerp met zeer goede value-for-money. Traditioneel is de versterker wel 43,5 cm breed maar in de hoogte is hij nu smaller dan de actuele reeksen. Er werd gekeken naar een goed ontworpen U-vormige frontplaat en chassis. De kast is een sterk onderdeel van het ontwerp die onder andere Atoll de mogelijkheid biedt deze zeer aantrekkelijke prijs te hanteren.

Een lage end-user prijs is één van de redenen waarvoor veel andere fabricanten hun apparatuur enkel assembleren, of in Korea of China laten maken. Van deze zeer concurrentiële marktpositionering heeft Atoll blijkbaar geen vrees, zij gaan gewoon verder zonder echt naar de buren te loeren, er zijn genoeg merken die het onderling uitvechten. Atoll wijkt ook niet af van hun visie en moto: uitzonderlijke producten met hoogstaande muzikale kwaliteit en esthetische soberheid aan een zo breed mogelijk publiek laten ontdekken.Het is trouwens meer dan waarschijnlijk dat deze nieuwe versterker in Frankrijk een echte topper wordt. In de Benelux is importeur Belram reeds jarenlang bezig met de producten van dit Franse merk Atoll Electronique. Atoll wordt tot nu toe in Nederland kleinschalig verdeeld, maar dit nieuwe product zou best kunnen leiden tot een grotere distributie. Bij ons is Atoll nog niet echt bekend en geeft hierdoor een exclusief beeld van het product weer, daarentegen is de naambekendheid in Frankrijk zeer groot en overtreft het zelfs de grote Franse merken.

Nog een woordje uitleg over het toestel: de IN 30 heeft wat van de technologie van de laatste SE reeksen en is ook gedeeltelijk afgeleid van de duurdere IN200/PR300 voor de volume bediening (zie technische gegevens). De "kleine" broer beschikt over dezelfde transfo die gebruikt wordt bij de IN 50 SE, deze ringkern transformator is van uitstekende kwaliteit en het is onder andere hierdoor dat de IN 30 2x50 Watt ontwikkelt.

De foto`s die u bij dit artikel vindt zijn van het prototype, de centrale cirkel (die als receptor dient) was nog niet leverbaar tijdens de vervaardiging van dit prototype, de kleur zal dus niet 100% overeenkomen met het eindproduct. Deze wordt begin oktober bij de dealers verwacht.  Een bijpassend CD-speler wordt eind 2008/begin 2009 verwacht.

Prijs:
De Atoll IN 30 heeft een consumentenadviesprijs van 415 euro.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »