NIEUWS

Nieuw bij High Fidelity Discs


Redactie HiFi.nl | 12 september 2008
High Fidelity Discs Nieuwsbrief

Het zijn gouden tijden voor de vinylliefhebber. Dagelijks verschijnen de mooiste heruitgaves, maar ook steeds meer splinternieuwe albums worden meteen op LP uitgebracht, soms met leuke extra`s als gratis downloads of exclusieve bonustracks. Hieronder een overzicht van de albums die we afgelopen weken binnen kregen.

High Fidelity Discs heeft ook steeds meer accessoires om uw dierbare collectie vinyl, hoezen en draaitafel in goede conditie te houden. Zo hebben beschermhoezen, binnen- en buitenhoezen, platenreiniger, platenwasmachines, platenborstels, platenmatten en veel meer. Deze kunt u via de volgende link vinden: Toebehoren voor LP`s en draaitafels

Nu leverbaar!

Led Zeppelin - Mothership 4 x LP Box

Amos Lee - Last Days at the Lodge (vinyl LP)

Derde album alweer op Blue Note voor deze sympatieke singer/songwriter, wiens muziek en stemgeluid het midden houdt tussen Neil Young, Bill Withers en James Taylor. Deze voormalige onderwijzer liet zijn album produceren door Don Was, en dat levert een fraai muzikaal plaatje op. Met hier en daar een vleugje soul en folk is dit een fijne luisterplaat geworden.

Meer info

Amy MacDonald - This Is The Life (vinyl LP)

Amy Macdonald, de sympathieke twintigjarige indie-pop prinses die door de Britse Daily Mail werd uitgeroepen tot ‘Next Best Thing’. Ze maakte deze titel waar door met haar debuut album ‘This Is The Life’ de eerste plaats van de album charts te bereiken. Nu dus ook op vinyl leverbaar!

Meer info

Bjork - Greatest Hits (Limited Edition) (2 x 200 Gr. vinyl LP)

Samengesteld door middel van een unieke verkiezing op Björks eigen website. Deze verzamelaar bevat de meest gevraagde nummers van haar albums tot en met Vespertine, alleen ontbreken tracks van haar soundtrack Selmasongs. Wel te horen zijn “Play Dead” en het nooit uitgebrachte “It`s In Our Hands”, een track die niet had misstaan op Homogenic of Vespertine. Fraaie persing op hoogwaardig DMM vinyl.

Meer info

Black Kids - Party Traumatic (vinyl LP)

De Black Kids uit Florida maken lekkere new-wave rock met een punky randje, overgoten met een heerlijk jaren-`80 sausje dat heel erg naar The Cure smaakt. De energieke nummers steken knap in elkaar, en het zijn vooral de “cheesy” synthesizers die een geheel eigen en herkenbaar geluid veroorzaken. Voor nostalgisten die verlangen naar iets nieuws dat teruggrijpt naar een vervlogen tijdperk. Aanrader!

Meer info

Brian Wilson - That Lucky Old Sun (vinyl LP)

De beroemdste ex-Beach Boy produceert met That Lucky Old Sun een meer dan waardige opvolger voor zijn album Smile uit 2004. De jonge muzikanten die ook deel uitmaken van zijn band tijdens tournees spelen de sterren van de hemel, en Wilson levert een aantal puike composities af die een dwarsdoorsnede uit zijn werk laten horen. Tussen de nummers door zijn korte, gesproken tekstjes te horen door muziekvriend Van Dyke Parks.

Meer info

Dead Can Dance - Dead Can Dance (180 Gr. vinyl LP)

Lisa Gerrard en Brendan Perry creëerden midden jaren 80 een geheel eigen stijl van gothic electropop met allerlei etnische invloeden. Op hun gelijknamige debuut zijn invloeden te horen van The Cure en The Cocteau Twins. Mysterieuze en interessante muziek. Het audiofiele label Mobile Fidelity Sound Lab zorgde voor de fraaie remastering van deze 180-grams persing.

Meer info

Dennis Wilson - Pacific Ocean Blue (3 x vinyl LP)

In 1977 maakte Beach Boys lid Dennis Wilson dit solo-album, dat een duidelijke eigen visie op songwriting laat horen, en behoorlijk ver van het bandgeluid van de Beach Boys staat. Het is een indringend portret van een man die in de Southern Californian maatschappij van eind jaren 70 zijn weg zoekt. De luisteraar krijgt een afwisselende verzameling van ballads en stevige en rijk gearrangeerde rocksongs voorgeschoteld. Fraai tijdsbeeld, dat net zo essentieel is als Fleetwood Mac`s Rumours. Fraaie heruitgave op audiofiel vinyl.

Meer info

Eleanor McEvoy - Love Must be Tough (vinyl LP)

Op haar nieuw album, het zevende alweer, staat een mix van zorgvuldig uitgezochte covers en origineel werk. Bijzonder is dat ze met de covers deze keer kiest voor nummers die oorspronkelijk door mannen werden gezongen, zoals Mick Jagger, Sly Stone, Dave Edmunds en Rodney Crowell. De muzikale stijl varieert tussen Jazz en Pop, Country en Iers. De samenwerking met The South King Street Band (bestaande uit het neusje van de Ierse muziekzalm) levert prachtige muziek op.


Meer info

Fleet Foxes - Fleet Foxes / Sun Giant EP (2x vinyl LP)

Steevast wordt dit verbluffende debuut ingedeeld onder het genre Rock, maar daar moeten een paar vette kanttekeningen bij. Rock, ja, maar dan wel van de late-jaren-`60 soort, met stevige invloeden uit Folk en Country. Snufjes CSNY (vanwege de fraaie samenzang) en de meer introverte, bluesy kant van Led Zeppelin maken dit een heerlijk plaatje dat je wilt blijven draaien!

Meer info

Jackie McLean - Jackie`s Bag (2 x 180 Gr. vinyl LP)

Altsaxofonist McLean laat op dit album uit 1960 een fraaie hard-bop stijl horen waarin hij een zeer eigen geluid tentoonspreidt. Bijgestaan door o.a. tenorsaxofonist Tina Brooks en drummer Art Taylor werden twee sessies (uit januari 1959 en september 1960) tot een naadloos en swingend geheel gesmeed. Historische uitgave, en een zeer fraaie heruitgave op dik vinyl.

Meer info

James Taylor - Mud Slide Slim and the Blue Horizon (180 Gr. vinyl LP)

Dit album uit 1971 is de opvolger van zijn commerciële doorbraakalbum Sweet Baby James, en zet de lijn van die wereldplaat in alle opzichten voort. De onderwerpen die hij aansnijdt zijn wel wat luchtiger, hoewel nog steeds zeer persoonlijk. Eén van zijn meest geliefde songs (“You`ve Got A Friend”) is van dit album afkomstig, evenals “You Can Close Your Eyes”. Een album met als hoofdthema zijn lichte weerzin tegen de rol als `dichter met het hart op de tong` die hij met zijn vorige album zo resoluut naar zich toe had getrokken. Wereldplaat!

Meer info

Jimmy Page & Black Crowes - Live at the Greek (3 x vinyl LP)

Toen de Black Crowes in 1999 een aantal concerten gaven met Led Zeppelin gitarist Jimmy page was dat een kleine verrassing, omdat hun muziek eerder vooral vergeleken werd met de oude Rolling Stones en The Faces. De samenwerking beviel echter prima, en het resultaat was beter dan iedereen verwachtte. Dit concert bevat Zeppelin klassiekers als “Heartbreaker” en “Whole Lotta Love”, naast andere tijdloze nummers als Fleetwood mac`s “Oh Well” en “Shape Of Things To Come” van The Yardbirds. Het speelplezier spat er van af.

Meer info

Led Zeppelin - Mothership (4 x vinyl LP)

Lang aangekondigd, maar nu eindelijk leverbaar! De vierentwintig tracks op deze schitterend uitgevoerde verzamelbox werden onder de persoonlijk supervisie van de originele bandleden uitgekozen en geremastered. Wereldhits als “Good Times, Bad Times”, “Communication Breakdown”, “Dazed and Confused", “Whole Lotta Love” en “Stairway To Heaven” ontbreken uiteraard niet, en laten horen dat led Zeppeling één van de grootste en meest tijdloze rockbands aller tijden is. Deze 180 grams vinylpersing werd op halve snelheid gemasterd bij RTI.

Meer info

Marc Cohn - Marc Cohn (Numbered Limited Edition 180 Gr. vinyl LP)

Met oa het prachtige "Walking in Memphis". in gelimiteerde uitgave. Fraai debuut van deze sympathieke singer/songwriter uit Cleveland. Zijn warme stemgeluid (met af en toe een lekker randje ruwheid) en subtiel maar technisch hoogstaand pianospel verlenen een zekere nonchalante `chique` aan deze plaat, en de kwaliteit van de songteksten is hoog. De openingstrack Walking In Memphis is een redelijk grote hit geweest, maar het album bevat meer dan genoeg andere parels om de audiofiele heruitgave op MoFi te rechtvaardigen.

Meer info

Nightmares on Wax - Thought So (vinyl LP)

Binnen de elektronische chill-out muziek is Nightmares On Wax een vaste waarde, die sinds hun debuut uit 1991 hun tiende album afleveren met Thought So. Heerlijke organische muziek met flarden jazz. Deze band is als goede wijn: beter met de jaren. Het geluid is volledig uitgerijpt, en de sfeer is nog steeds cool en hot tegelijk. Een geweldige prestatie!

Meer info

Norah Jones - Live From Austin Texas (2 x vinyl LP)

Vinyluitgave van dit in 2007 opgenomen intieme liveconcert, met oa de heerlijke nummers Come Away With Me, Not Too Late, Sunrise en Don`t Know Why. Samen met M. Ward brengt ze een prachtige uitvoering van Roy Orbinsons Blue Bayou.

Meer info

Peter Gabriel - Big Blue Ball (2 x 140 Gr. vinyl LP)

Peter Gabriel werkte bijna 18 jaar aan dit album, en veel van zijn muzikale vrienden van zijn real World label verlenen hun medewerking. Oorspronkelijk ontstaan gedurende drie memorabele jamsessies in de zomers van 1991, 1992 en 1995, en uitgegroeid tot een megaproject dat door Gabriels meesterhand tot een opwindend opvallend coherent geheel werd gesmeed. Wereldmuziek met een hele grote W!

Meer info

Rickie Lee Jones - Rickie Lee Jones (180 Gr. vinyl LP)

Jarenlang door audiofielen gebruikt als absolute referentie, en wie éénmaal de knorrende bas aan het begin van “Easy Money” heeft gehoord is verslaafd aan dit album. Andere hits als “Chuck E`s In Love” en “Coolsville” staan hier ook op, maar dit album alleen op die nummers te beoordelen zou een muzikale misdaad zijn. Dit is een superplaat die in deze audiofiele herpersing zeker weer hoge ogen gaat gooien.

Meer info


Ook nieuw binnen:

Abba - The Album (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)


Aerosmith - Pump (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)

After Forever - After Forever (2 x vinyl LP)

Amy Winehouse - Frank (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)


Bassface Swing Trio - A Tribute To Cole Porter (Limited Edition 180 Gr. Direct To Disc LP + SACD)


Billy Joel - The Stranger (180 Gr. vinyl LP)

Bjork - Debut (Limited Edition) (2x 200 Gr. vinyl LP)

Bjork - Homogenic (2 x vinyl LP)


Bjork - Jóga (Limited Edition) ( 2x 200 Gr. vinyl LP)


Bjork - Medulla (2 x 200 Gr. vinyl LP)


Bjork - Post (Limited Edition) (2x 200 Gr. vinyl LP)


Bjork - Telegram (2 x 200 Gr. vinyl LP)


Bjork - Vespertine (Limited Edition) (2x 200 Gr. vinyl LP)


Blind Faith - Blind Faith (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)


Bob Marley and the Wailers - Rasta Revolution (vinyl LP)


Cat Stevens - Tea For The Tillerman (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)


Cream - Disraeli Gears (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)


CSS - Cansei De Ser Sexy (vinyl LP)


Dead Can Dance - Dead Can Dance / Garden of The Arcane Delights (2 x 180 Gr. LP)


Def Leppard - Hysteria (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)


Doe Maar - 4US (vinyl LP)


Doe Maar - Doris Day en andere Stukken (vinyl LP)


Doe Maar - Skunk (vinyl LP)


Elton John - The Captain And The Kid (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)


Eric Clapton - 461 Ocean Boulevard (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)


Erich Kunzel, Cincinnati Pops Orchestra - Round-Up (Vinyl 2 x LP)


J.J. Cale - Naturally (180 Gr. vinyl LP)


James Brown - Live At The Apollo, 1962 (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)


James Hunter - The Hard Way (vinyl LP)

John Coltrane - Blue Train (2 x 180 Gr. 45 Rpm. vinyl LP)

Johnny Griffin - Lady Heavy Bottom`s Waltz (180 Gr. vinyl LP)


Kansas - Leftoverture (180 Gr. vinyl LP)


Kenny Dorham - Una Mas (One More Time) (vinyl LP)


Kyuss - Welcome to Sky Valley (180 Gr. vinyl LP)


Lee Morgan - Taru (vinyl LP)


Maggie Bell - Queen of the Night (Vinyl 180 Gr. LP)


Manfred Mann`s Earth Band - The Roaring Silence (vinyl LP)

Martha Wainwright - Bleeding All Over You (7" Single)


Marvin Gaye - I Want You (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)


Metallica - Master Of Puppets (180 Gr. vinyl LP)


Motorhead - Motorizer (vinyl LP)


Mudcrutch - Mudcrutch (2 x 180 Gr. vinyl LP + Bonus CD)

Mudhoney - The Lucky Ones (vinyl LP)

My Morning Jacket - At Dawn (vinyl LP)


My Morning Jacket - Evil Urges (2 x vinyl LP)


My Morning Jacket - Tennessee Fire (2 x vinyl LP)


Nine Inch Nails - The Slip (180 Gr. vinyl LP)


No-Man - Schoolyard Ghosts (2 x LP)


No-Man - Schoolyard Ghosts (Limited Edition Coloured Vinyl 2 x LP + 7"EP)


Omar Rodriguez Lopez and Jeremy Michael Ward - Omar Rodriguez Lopez and Jeremy Michael Ward (vinyl LP)


Peggy Lee - Black Coffee with Peggy Lee (Vinyl 180 Gr LP)


Pete Philly & Perquisite - Mindstate (2x vinyl LP)


Police - Zenyatta Mondatta (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)


Porcupine Tree - Lightbulb Sun (2 x 180 Gr. vinyl LP)


Rachmaninoff: Concerto No. 2, Piano Pieces - Janis/ Dorati/ Minneapolis Symphony Orchestra (vinyl LP)


Rogue Wave - Descended Like Vultures (vinyl LP)


Soulfly - Conquer (2x vinyl LP)


Steely Dan - Gaucho (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)


Stevie Wonder - Talking Book (180 Gr. vinyl LP)


Stravinsky: Le Sacre Du Printemps - Dorati/ Minneapolis Symphony (vinyl LP)


Stravinsky: Petrouchka - Dorati / Minneapolis Symphony (vinyl LP)


Stravinsky: The Firebird - Dorati / London Symphony Orchestra (vinyl LP)


Supergrass - Diamond Hoo Ha (vinyl LP)


Supertramp - Breakfast In America (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)


The Byrds - Dr. Byrds & Mr. Hyde (vinyl LP)


The Cure - Faith (140 Gr. Grey vinyl LP)


The Cure - Pornography (140 Gr. Clear Red vinyl LP)


The Cure - Seventeen Seconds (140 Gr. White vinyl LP)


The Do - A mouthful (Vinyl 2 x LP)


The Hold Steady - Stay Positive (2 x vinyl LP)


The Who - The Who Sell Out (140 Gr. Blue vinyl LP)


U2 - Boy (180 Gr. vinyl LP)


U2 - October (180 Gr. vinyl LP)


U2 - War (180 Gr. vinyl LP)


Unkle - End Titles... Stories for Film (2 x vinyl LP)


Van Morrison - Tupelo Honey (180 Gr. vinyl LP + MP3 download)


Various - Naim, The Music Collection Volume 3 (Vinyl 180 Gr. LP)


Walls of Jericho - The American Dream (vinyl LP)


Weezer - Weezer (Red Album) (vinyl LP)


Willie Nelson, Wynton Marsalis - Two Men With the Blues (2 x Vinyl LP)EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »