NIEUWS

DVD snel verdwenen


Redactie HiFi.nl | 29 augustus 2008
(gezien op Internet)

De dvd als drager van videomateriaal is binnen drie jaar volledig uit de winkels verdwenen. Dat zei directeur Video Business van Panasonic, Takya Sugita, donderdag op de IFA-beurs in Berlijn.

De plaats van het glimmende schijfje is in 2012 volledig ingenomen door een betere versie, de Blu-ray-disc (BD). Met een grotere opslagcapaciteit en veel beter HD-beeld. Vaak ook gecombineerd met een internet-verbinding, BD Live, waarmee je online extra materiaal kunt raadplegen rond de film.De verkopen van de Blu-rayschijfjes gaan zo goed, dat ook Sony zich er de komende maanden op gaat concentreren. Dit jaar zullen wereldwijd 14 miljoen schijfjes over de toonbank gaan. Volgend jaar is de verwachting dat dat er 64 miljoen zullen zijn en in 2010 143 miljoen. Sony heeft al 200 titels op Blu-ray en dat worden er rap meer. Veel hebben ook al BD Live.

“Consumenten willen steeds vaker HD-beelden,`` aldus Sony-directeur Sir Howard Stringer en daarom is de nieuwe James Bond-film Quantum of Solace, in de bioscoop in november, ook in HD opgenomen. “Eén grote Sony-reclameclip,`` aldus Stringer in Berlijn. Sony Pictures brengt de film uit...

Omdat er nog zo ontzettend veel dvd`s in de huiskamers liggen en nog minder dan 2 procent vabn de consumenten anno 2008 HD kan kijken, gokte Toshiba donderdag in Berlijn juist op het beter maken van het beeld van al die dvd`s. Upscaling met een fraai woord, het gewone dvd-beeld opwaarderen naar HD-kwaliteit. Toshiba presenteerde er een speciale dvd-speler voor. Logisch ook, dit voorjaar was Toshiba gedwongen de eigen HD-DVD-standaard van de markt te halen, omdat de consumenten en filmproducenten massaal kozen voor Blu-ray.

EDITORS' CHOICE