NIEUWSLG

LG wint twee EISA awards


Redactie HiFi.nl | 26 augustus 2008 | LG
(ingezonden mededeling)

LG Electronics heeft twee prestigieuze European Imaging Sound Association (EISA) Awards gewonnen. De LG HT953TV is uitgeroepen tot European Home Theater System 2008-2009 en de LG T80 tot European Personal Media Player 2008-2009. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de IFA in Berlijn op 29 augustus 2008.

“We zijn verheugd dat we wederom awards van een gerespecteerde instantie als de EISA hebben gewonnen. Dit is een erkenning van de uitgebreide features en toonaangevende design van onze producten”, zegt B.B. Hwang, President en CEO van LG Electronics Digital Media Company. “LG blijft er continu naar streven om te voldoen aan de behoeften van de stijlvolle Europese consumenten. Dit doen we door de ultieme combinatie te bieden van intelligente technologie en stijlvol design.”

De EISA Awards zijn de meest prestigieuze prijzen voor consumentenelektronica in Europa. Elk jaar reikt de EISA deze awards uit aan nieuwe producten die state-of-the-art technologie combineren met functionaliteit en ergonomisch design. In 2007 won LG drie EISA Awards voor zijn dual format HD dvd-speler (BH100), Chocolate Micro DVD Compact System (FB163) en mp3-speler met touchscreen (FM37). Dit jaar vallen de LG HT953TV en de LG T80 in de prijzen door hun ongeëvenaarde combinatie van technologie en design. Niet voor niets spreken deze apparaten tot de verbeelding van menig technologiefanaat.

De producten die dit jaar in de prijzen vallen, onderstrepen de visie van LG op geavanceerde technologie, topkwaliteit features en innovatief design. De awards gaan dit jaar naar de twee volgende producten.
LG Home Theater System (HT953TV): ‘European Home Theater System 2008-2009’

Dit topkwaliteit thuisbioscoopsysteem staat garant voor 1.000 watt krachtige audio-output in een bijzonder elegant design. De LG HT953TV is speciaal getuned door audiogoeroe Mark Levinson. Dit resulteert in een optimale geluidskwaliteit. Door de exclusieve LG Virtual Sound Matrix-technologie (VSM) genieten gebruikers van ongeëvenaarde surround sound van films en muziek. Met de VSM-technologie gebruikt de HT953TV vijf virtuele speakers. Zo creëert het systeem een 10.1-kanaals geluidseffect en uitstekende audiokwaliteit zonder enige vervorming of verandering van de originele weergave. LG heeft dit thuisbioscoopsysteem voorzien van een bijzonder stijlvol design, taps toelopende speakers en een schitterend vormgegeven, pianozwart bedieningspaneel met touchscreen. Voor extra kijkersgemak heeft LG het systeem uitgerust met Simplink. Gebruikers kunnen met één afstandsbediening de AV-input automatisch zoeken op een flatscreen. De HT952TV is uitgerust met een iPod-aansluiting en geschikt voor DivX, DVDs, MP3, WMA en JPEG.
LG Touch DVD Mobile TV (T80): ‘European Personal Media Player 2008-2009’

De T80 mobiele mediaspeler is uitgerust met een 3,0-inch WQVGA Display (400x240mm) met oogstrelend touchscreen. Met een doorsnede van 13,1 mm is dit de slankste MP3-speler ooit met mobiele tv. De nieuwe ‘in-ear’ oortelefoons zijn getuned door Mark Levinson. Daardoor staan ze garant voor ongeëvenaarde geluidskwaliteit die nagenoeg volledig overeenkomt met de originele opname. De kijkhoek van 160 graden maakt het bijzonder eenvoudig om met meerdere mensen tv te kijken. Ook de beelden zijn van ongekende kwaliteit: de LG Mobile XD Engine zorgt voor kraakheldere beeldweergave. De T80 is geschikt voor WMA, WAV, OGG en AVI – dit dankzij een speciaal conversieprogramma dat LG intern ontwikkelde. De mediaspeler omvat een uitgebreid pakket multimediafuncties, zoals een video-playback- en fotoviewer, FM-radio, games en tekstbewerkingsfuncties.

Prijzen:
De LG HT953TV is verkrijgbaar voor 999 euro. De LG Touch DVD Mobile T80 kost 299 euro (8 Gb). Prijzen zijn inclusief btw.

EDITORS' CHOICE