NIEUWSDell

Dell gaat strijd aan met Apple iPod


Redactie HiFi.nl | 03 augustus 2008 | Dell

(gezien op Internet)

Computerfabrikant Dell is in de afgelopen maanden bezig geweest met het testen van een digitale muziekspeler die al in September op de markt zou kunnen komen. Dit heeft de Wall Street Journal gezegd, citerende uit bronnen bij Dell.

Het is de bedoeling van Dell om met deze muziekspeler direct de concurrentie aan te gaan met de iPod, die al diverse aanslagen op de troon heeft overleefd, onder andere van de Zune-speler van grote concurrent Microsoft. Maar ook het Japanse Sony is hier niet in geslaagd.De navigatie op het apparaat is ongeveer gelijk aan de iPod. Een klein navigatiescherm met de meest standaard knoppen om door de muziek te bladeren. Het apparaat zou kunnen verbinden met online diensten door middel van een draadloze ethernetverbinding.

De prijs kan interessant zijn. De speler zou voor een kleine 100 dollar op de markt moeten komen, volgens de Wall Street Journal. Het is niet de eerste keer dat Dell deze markt wil betreden, maar in 2003 bleek het een bittere teleurstelling te zijn. De "DJ Ditty"-speler van Dell (zie illustratie) lukte het niet om door te breken op deze markt.

Toch gaat dit keer de aanpak anders worden. In plaats van een stuk hardware te verkopen wat alleen werkt met de muziekdienst van een andere aanbieder zal het apparaat gekoppeld kunnen worden aan een diverse reeks beschikbare online diensten.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »