NIEUWSCreativ

Creative introduceert Zen Mosaic

Redactie HiFi.nl | 28 juli 2008 | Creativ

(gezien op Internet)

Creative is op dit moment bezig met de ontwikkeling van een nieuwe speler in de Zen-serie, namelijk de Zen Mosaic. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze speler iets met mozaïek te maken en dit valt terug te zien in het design van de mp3-speler.

De Zen Mosaic lijkt behoorlijk op de mp3-spelers uit de Zen V-series qua technische specificaties, maar toch heeft Creative buiten het design om een aantal verschillen aangebracht. Zo beschikt de Zen Mosaic over een groter scherm, want dit scherm is namelijk 1,8 inch groot. Ook is er een ingebouwde speaker aanwezig in de Zen Mosaic, waardoor oordopjes dus niet per se nodig zijn. Aan de interface is ook wat veranderd, want deze lijkt nu wat meer op de interface van mp3-spelers uit de ZEN-serie dan op de interface van mp3-spelers uit de Zen V-serie.
Verder beschikt het apparaat over verschillende soorten opslaghoeveelheden. Er kan gekozen worden voor drie verschillende varianten, namelijk een 2GB-versie, een 4GB-versie en tenslotte een 8GB-versie. Met de Zen Mosaic kan men verschillende formaten afspelen, want zo behoren wma, wav, mp3 en wma-drm 10 tot de mogelijkheden. Ook is het mogelijk om radio te beluisteren met de Zen Mosaic, aangezien er een FM-radio is ingebouwd. Volgens Creative zou de batterij van de Zen Mosaic zo`n 32 uur meegaan wanneer er audio wordt beluisterd. Tenslotte beschikt de Zen Mosaic over afmetingen van 79.5mm bij 40mm bij 12.8mm.

De Zen Mosaic is op dit moment al wel in Singapore en Japan beschikbaar, maar over een wereldwijde lanceerdatum heeft men nog niet gesproken. De speler wordt in Singapore en Japan verkocht voor een prijs die tussen de 73 en 124 dollar ligt.


EDITORS' CHOICE