NIEUWSB&W

Multimediaspeler van Peekton

Max Delissen | 23 juli 2008 | B&W

Het Franse merk Peekton is leverancier van de PeekBox 3, een multimediaspeler die een brug vormt tussen de computer en de geluidsinstallatie. Sinds kort worden de Peekton producten in Nederland en vlaamstalig België verdeeld door DJ electronics.

De PeekBox 3 is in feite een multimedia interface. Men moet er zelf nog een harde schijf in bouwen (maximaal 750 Gb, IDE type, SATA is niet beschikbaar in dit apparaat), waarna via een USB connectie bestanden vanaf de computer in de multimediaspeler geladen kunnen worden.

De gevulde PeekBox kan vervolgens worden aangesloten op de geluidsinstallatie. Er is op de PeekBox 3 een analoge stereo-uitgang beschikbaar, alsmede een coaxiale en optische digitale uitgang. Ook zijn er een component-aansluiting (upscaling tot 1920x1080i), een S-Video-output en een Composite Video aansluiting op de PeekBox 3 te vinden, maar geen SCART of HDMI. Voor een (draadloze) netwerk-aansluiting om bestanden op afstand van de computer te kunnen importeren moet men bij de duurdere modellen (PeekBox 4 en hoger) zijn.

De directory-structuur mag maximaal twee niveaus diep zijn, iets om rekening mee te houden bij het overzetten van bestanden naar de PeekBox 3.

De meegeleverde afstandbediening is overzichtelijk, en het ingebouwde display op de PeekBox geeft voldoende informatie om de weg niet kwijt te raken tijdens de bediening. Met de meegeleverde voet is de PeekBox iets meer dan 19 cm hoog, 5,5 cm breed en 15 cm diep. Hij weegt zonder harde schijf iets minder dan 2 kg.

De Peekbox 3 wordt in Nederland geleverd door DJ Electronics en kost 99 euro.

Tevens is DJ electronics op zoek naar dealers voor de Peekton producten

MERK

EDITORS' CHOICE