NIEUWS

Goedkope Chinese Blu-ray spelers in aantocht

Redactie HiFi.nl | 22 juli 2008

(gezien op Internet)

Tijdens de Chinese versie van de Consumer Electronics Show hebben vier Chinese hardwarefabrikanten hun nieuwe blu-ray-spelers getoond. In totaal zouden de fabrikanten tien afspeelapparaten op de Chinese markt brengen.

Goedkope blu-ray-spelers zouden spoedig in massaproductie genomen worden nadat de Blu-ray Disc Association in mei aan elf Chinese fabrikanten licenties verstrekte om blu-ray-producten te mogen produceren, zo was de verwachting. Inmiddels hebben vier Chinese fabrikanten hun spelers voor blu-ray-schijfjes tijdens de Chinese CES aan het publiek voorgesteld: tien stuks werden op de beursvloer aan het publiek voorgesteld. Fabrikant Desay bracht maar liefst zes blu-ray-spelers mee naar de beurs; Vtrek nam er twee mee en Hotwell en Hualu lieten het ieder bij Ă©Ă©n afspeelapparaat.Desay presenteerde de BDP-8010, de 8020, de 8030, de 8040,de 8050 en de 8060. Deze zijn in staat 1080p-beelden via hun hdmi 1.3-uitgang weer te geven en beschikken daarnaast over analoge uitgangen als composite, s-video en component video. Ook aan een optische audio-uitgang is gedacht en de apparaten zijn geschikt voor BD-Java, een vereiste om de voor videospelers benodigde interactiviteit mogelijk te maken.

De vooralsnog naamloze speler van Hualu beschikt over grotendeels dezelfde specificaties, waarbij het bedrijf meldt aan BD Live-ondersteuning te werken. Verder maakt Huano melding van de ingebouwde technieken BD+ en hdcp ten behoeve van kopiëerbescherming. Ook Hotwell heeft voor zijn speler, de BD9288, ondersteuning voor BD Live 2.0 in ontwikkeling. De overige specificaties komen sterk overeen met de overige blu-ray-spelers, maar de BD9288 is wel uitgevoerd met een kaartlezer en usb-aansluitingen. De twee toestellen van Vtrek, de BDP-881 en BDP-882 onderscheiden zich evenmin qua features: de fabrikant maakt melding van hdmi- en analoge uitgangen, usb- en netwerkaansluitingen en uiteraard ondersteuning voor de volle hd-resolutie van 1080p.


EDITORS' CHOICE