NIEUWSSony

Sony blu-ray speler met BD-live


Redactie HiFi.nl | 18 juli 2008 | Sony

(gezien op Internet)

Sony is begonnen met de levering van zijn eerste standalone blu-ray-speler die de `BD-live`-functionaliteit ondersteunt. Het wachten is alleen nog op de firmware die de feature daadwerkelijk toevoegt.

De BDP-S350 werd woensdag gedemonstreerd tijdens een persbijeenkomst in New York. Verbeteringen die de nieuwe blu-ray-speler ten opzichte van zijn voorganger, de BDP-S300, met zich meebrengt zijn snellere opstart- en disklaadtijden. De speler is na 6 seconden bedrijfsklaar; dat is een stuk sneller dan de eerste en tweede generatie blu-ray-spelers en vergelijkbaar met de PS3, vindt de website Big Picture Big Sound. Ook de laadtijden van de schijf zouden volgens een Sony-zegsman vergelijkbaar zijn met die van de PS3 en niet onderdoen voor die van dvd-spelers. Verder is het apparaat veertig procent dunner dan de BDP-S300 en zou het minder energie verbruiken.De grootste verbetering is de ondersteuning voor BD-live, de functionaliteit die onderdeel is van de BD Profile 2.0-update. Hiermee wordt internettoegang via de ethernetpoort en interactiviteit aan het hd-formaat toegevoegd. De firmware die de functionaliteit daadwerkelijk toevoegt, verschijnt echter pas ergens later dit jaar. Daarnaast is een extra flashkaart vereist voor de opslag van via het internet binnengehaalde BD-live-content. `Bonusview`, oftewel picture-in-picture, wordt wel direct uit de doos ondersteund. Ook kan de speler overweg met Dolby Truehd en Dolby Digital Plus, maar de 7.1-kanaalsaudio kan alleen digitaal, zoals via hdmi, worden uitgevoerd: de analoge outputs gaan niet verder dan stereogeluid.

Sony kondigde verder aan dat een grotere broer van de BDP-S350, de BDP-S550, in de herfst arriveert en dan ongeveer 500 dollar gaat kosten. Dit apparaat ziet er vrijwel hetzelfde uit als de BDP-S350, maar beschikt over een geïntegreerde dts-hd-decoder en analoge 7.1-audio-uitgangen. Ook wordt dit model geleverd met een 1GB grote flashkaart. De eerste blu-rayspeler die BD Profile 2.0-update kreeg, was overigens de Playstation 3. De console beschikt al sinds maart dit jaar over BD-live-ondersteuning.

EDITORS' CHOICE