NIEUWS

Vakantie! - Publicatie week 28

Redactie HiFi.nl | 11 juli 2008
De vakantie is weer begonnen. Ook op de redactie van HiFi.nl zijn we in deze periode met minder mensen aanwezig. De publicatie gaat gewoon door, maar het uitgebreide publicatiebericht dat u van ons gewend bent is de komende tijd soms wat soberder van opzet.

Het is er tenslotte ook niet echt weer voor...

Voor de thuisblijvers: veel leesplezier!

Max Delissen
Redacteur HiFi.nl

Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

Mordaunt Short Avant 914i
Als recensent loop je het risico bepaalde zaken als normaal te beschouwen. Eén van die dingen is de prijs van producten. Zonder met de ogen te knipperen durf ik een cd-speler van 1000, - euro of een set speakers van 2500, - euro betaalbaar te noemen. Echter het gros van de mensen in mijn directe omgeving besteedt bedragen van deze orde aan een complete set of weet zelfs nog voor minder geld te slagen.

Velodyne DD-18 & SPL-1000R 
Veel onderwerpen in de audiowereld zijn controversieel. Is een buizenversterker de meerdere van een transistor? Zijn dure kabels noodzaak of verspilling? Heeft het wel nut om veel geld aan audio uit te geven? Is klasse D de echte doorbraak? Is een subwoofer een must of een vloek? Iedere audiofiel heeft zijn eigen mening, zijn eigen voorkeuren. Iedere dealer en importeur heeft precies diezelfde gedachten.

DSPeaker Anti-Mode 8033
Hoog op de hitlijst van handige apparaatjes, die voor weinig geld een zinnige verbetering brengen, eindigt dit keer de DSPeaker Anti-Mode 8033. Een heel eenvoudig bedienbaar en instelbaar roomcorrectie systeem voor lage tonen, dat u helpt uw subwoofer optimaal te integreren in uw home cinema installatie of muzieksysteem. Afkomstig uit Finland en sinds kort op de markt gebracht via de dealers van importeur Viertron. Hifi.nl kon als eerste een paar weken spelen met het toen nog enige exemplaar in Nederland. Handig, leuk, niet duur en nuttig waren steekwoorden die de gehele test door het hoofd maalden.


Tip

Betere headshell voor platenspelers
Alhoewel de meeste moderne toonarmen een vaste armkop hebben (sommige armbuizen zijn zelfs uit één stuk vervaardigd, zoals die van de S.M.E. Series IV en V) zijn er nog veel hoogwaardige klassiekers met losneembare armkoppen -oftewel headshells- in gebruik.


Zomeraktie

Linn, Wilson Benesch en AudioQuest
Het komt niet vaak voor dat vier Nederlandse hifi-winkels de handen ineen slaan voor een speciale aktie. In de strijd om de gunst van de klant wordt toch vaak een “ieder voor zich” houding aangenomen. Maar er zijn dus ook ondernemers die het graag anders aanpakken. Want waarom zou je, als je een gedeelde visie hebt, niet met gelijkgestemden gaan kijken of je samen misschien meer voor de klant kunt betekenen?


Muziek en Filmbesprekingen

Marc Cohn - Join The Parade (CD)
Niet gauw zal ik Marc Cohn’s debuut uit 1991 vergeten, een spatzuivere opname met de wereldhit Walking In Memphis, die kort geleden een terechte MoFi heruitgave kreeg en laat horen dat de plaat al die jaren niets aan kracht heeft ingeboet. Diezelfde kracht straalt uit op Cohn’s Join The Parade uit 2007 (in Europa pas in 2008), een release die vanaf de eerste tonen de huiskamer in dendert met de epische roadsong Listening to Levon (jawel, die Levon Helm, drummer/ zanger van The Band).

Yuri Honing Wired Paradise - Meet Your Demons (CD)
Wired Paradise is de elektrische popband van saxofonist Yuri Honing. Net als op het recent besproken totaal andere album Winterreise, waarop hij Schubert benaderde als een songbook met jazzklassiekers, neemt de saxofoon ook op Meet Your Demons de rol van de zanger in. Nu alleen niet begeleid door een klassieke piano, maar door een onstuimige rockband die soms melancholiek voor de dag komt, maar vooral kan beuken.  

Tussenstand (DVD film)
Bij de première van Tussenstand mocht je gratis je ex meebrengen. Kon je meteen mooi inspiratie opdoen voor je eigen ruzies, of vaststellen dat je niet de enige bent die verstrikt zit in eigen onvermogen. De communicatieproblemen van Martin en Roos, tot elkaar veroordeeld door zoon Isaac, waren goed voor drie Gouden Kalveren. Een briljante film door psychologische diepgang en een oorspronkelijke vorm.  

U2 - The Joshua Tree `25th anniversary edition` (LP)
Ik hoef u niet te vertellen wat een nieuwe mastering voor een album kan betekenen. Net als ik zult ook u regelmatig geconfronteerd worden met een nieuwe mastering omdat een oud werk opnieuw uitgebracht wordt. Dat kan zijn omdat de plaat opnieuw uitgebracht wordt op hetzelfde format, of omdat het album opnieuw uitgebracht moet worden op een nieuw medium.


EDITORS' CHOICE