NIEUWSSharp

Kleine LCD-tv van Sharp

Redactie HiFi.nl | 10 juli 2008 | Sharp

(gezien op Internet)

Sinds de komst van platte televisies haalt men steeds grotere beeldschermen in huis. Maar dat wil niet zeggen dat er geen behoefte is aan kleine modellen. Een 50 inch scherm op het toilet, in de badkamer, kelder en keuken is natuurlijk geen gezicht. Sharp lijkt dit te snappen en komt met de 19 inch LC-19D1E.



Het nieuwe Aquos-model is – zoals wel vaker bij televisies van dit formaat – een kruising tussen een tv en een computermonitor. De LC-19D1E heeft zowel een pc-aansluiting als een hdmi-poort aan boord en toont resoluties tot 1366 bij 768 pixels. Het HD-ready apparaat heeft verder een contrastratio van 1500:1 en een helderheid van 300cd/m2. Het opvallendste element van het scherm is echter zijn stralend gelakte witte kleurtje, wat uiteraard goed aansluit op het interieur van menig badkamer en toilet. Er is overigens ook een zwarte variant beschikbaar.



Daarnaast heeft Sharp nog twee iets grotere schermen uitgebracht in de XL8E-serie. Het gaat hierbij om een 32 inch- en 37 inch-model. Beide tv’s zijn Full HD en hebben een dynamisch contrast van 10.000:1. Deze tv’s worden over ongeveer een week op de markt gebracht voor nog onbekende prijzen.

 


EDITORS' CHOICE