NIEUWSMitsubishi

Mitsubishi LCD tv`s met soundbar

Redactie HiFi.nl | 08 juli 2008 | Mitsubishi

Mitsubishi introduceert twee nieuwe LCD televisies, de 46-inch (LT-46149) en de 52-inch (LT-52149). Het meest bijzondere kenmerk aan deze televisies is dat ze een geïntegreerde soundbar hebben die virtual surround weergeeft.

De 16 luidsprekers in de soundbar zijn door middel van een uitgebreid on-screen display zo in te stellen dat op de luisterplaats een geloofwaardige 5.1 surroundweergave zou moeten ontstaan. Omdat de instelling volledig digitaal gebeurt is het volgens de fabrikant zeer eenvoudig om de geluidsweergave voor elke denkbare (huis)kamer te optimaliseren.

Beide televisies zijn verder voorzien van vier HDMI 1.3a aansluitingen, en ook zijn een RS 232 en een USB poort voorhanden. Ook beschikken de toestellen over een ingebouwde smart-card slot waarmee het mogelijk is om in de meeste gevallen de abonnementskaart van uw digitale televisie rechtstreekt in de televisie te steken. Een set-top box is dan niet meer nodig.

Prijzen en beschikbaarheid voor Nederland waren op het moment van publicatie nog niet bekend. De televisies worden in juli op de Amerikaanse markt verwacht, en gaan daar omgerekend ongeveer 2.000 euro (46 inch) en 2.350 (52 inch) euro kosten.


EDITORS' CHOICE