NIEUWS

Matsushita wil over drie jaar oled-tv`s produceren

Redactie HiFi.nl | 25 juni 2008

(gezien op Internet)

Matsushita heeft vergevorderde plannen om binnen drie jaar te starten met de massaproductie van oled-tv`s met een beelddiagonaal van 37". Het bedrijf wil hiermee Samsung Electronics en Toshiba aftroeven.Masushita zal volgens de Japanse krant Sankei Shimbun de eerste fabrikant zijn die oled`s groter dan 30" in groten getale weet te produceren. De krant wist ook te vermelden dat Matsushita zijn oled-tv`s voor rond de 150.000 yen, ongeveer 892 euro, zal aanbieden. Overigens belooft Samsung al in 2010 met een 42"-oled-tv uit te komen. Ook Sony investeert in technologie voor grote oled-panelen. Sony heeft in Japan en de Verenigde Staten al wel een 11"-oled-tv uitgebracht en deze zal voor het einde van dit jaar ook in Europa worden uitgebracht.

In januari van dit jaar verklaarde Fumio Ohtsubo, topman van Matsushita, nog dat het `enige tijd` zou duren voordat het bedrijf in staat zou zijn om grotere oled-tv`s te produceren en dat de vraag daarnaar pas vanaf 2015 een grote vlucht zal nemen. Het is niet bekend waarom het bedrijf nu op een versnelde introductie van grote oled-tv`s aanstuurt.

Om binnen drie jaar met de massaproductie van oled-tv`s te kunnen beginnen, heeft Matsushita twee productielijnen in de planning. De eerste zal volgens de Sankei Shimbun gehuisvest worden in Matsushita`s nieuwe lcd-fabriek in Himeji, in het westen van Japan, terwijl de tweede wordt ondergebracht bij lcd-fabrikant IPS Alpha Technology. Dat bedrijf is voor dertig procent eigendom van Matsushita.


EDITORS' CHOICE