NIEUWSPanasonic

Panasonic: ’s-werelds eerste BD-Live speler


Redactie HiFi.nl | 24 juni 2008 | Panasonic

(ingezonden mededeling)

De DMP-BD50 is de eerste speler ter wereld die een BD-Live functie heeft. De Ethernet-terminal is de toegangspoort naar het worldwide web en maakt de weg vrij voor een compleet nieuwe vorm van film- en Internet- entertainment. In de toekomst kunnen BD-Live gebruikers deelnemen aan bijvoorbeeld een quiz of elkaar uitdagen in interactieve games die gekoppeld zijn aan bonustracks op een Blu-ray disc. BD-Live ondersteunt ook andere interactieve functies zoals Beeld-in-Beeld en Audio Mixing.De DMP-BD50 biedt een hoogwaardige beeldkwaliteit die optimaal is dankzij twee door Panasonic ontwikkelde technologieën: PHL Chroma processor en de Pixel Precision Progressive Processing P4HD. Bij de weergave van Blu-ray discs kan men genieten van 1080/24p weergave en Deep Colour, x.v. Colour ondersteuning. Ook de geluidsweergave is van een zeer hoog niveau, op basis van formats als Dolby TrueHD en DTS-HD. De BD50 kan worden aangesloten op een 7.1 kanaals versterker en speakers voor een volledig surround geluid.
Met het SD Card slot is de BD50 perfect voorbereid op digitaal netwerken. Via het SD kaartje breng je eenvoudig beelden over van een HD camcorder of een digitale fotocamera. De DMP-BD50 belooft de manier waarop mensen een film kijken in een traditionele huiskamer te veranderen in een nieuwe vorm van interactieve filmbeleving. 

Met deze introductie breidt Panasonic het Blu-ray assortiment verder uit naar twee spelers en een Full HD Blu-ray Disc Home Cinema systeem.


Hoogwaardige beeldkwaliteit

Uniphier®
De combinatie van een PHL Reference Chroma processor met geavanceerde P4HD beeldtechnologie (Uniphier®) zorgt voor scherpe, natuurlijke kleuren die nagenoeg identiek zijn aan de originele filmkwaliteit. Uniphier® vormt het hart van de DMP-BD50 waardoor deze qua beeld en geluid een niveau kan produceren dat voldoet aan de strengen eisen van de filmindustrie. Hierdoor beleef je een film zoals de makers het bedoeld hebben.

 * PHL Reference Chroma processor
De PHL Reference Chroma processor zorgt voor een opwaardering van de kleureninformatie in de gedecodeerde videosignalen (van 4:2:0 naar 4:2:2). Met toepassing van de door Panasonic zelf ontwikkelde technologie geeft dit innovatieve systeem de fijnste details en nuances weer van Blu-ray video streams die zijn vastgelegd met een hoogwaardig beeldcompressie-systeem. Het genereert beelden met alle helderheid en diepte die BD-Video speelfilms te bieden hebben.

 * P4HD (Pixel Precision Progressive Processing voor HD)
Om de beste kwaliteit HD-beelden van een BD-Video disc te krijgen, dient een speler te worden toegepast die hoogwaardige progressieve beelden weergeeft, bewegingen soepel laat verlopen, en scherpe diagonale lijnen trekt. De P4HD van de BD50 verwerkt meer dan 15 miljard pixels per seconde en past de maximale verwerkingsprocessen toe op elke pixel in de videogegevens op de disc. Het resultaat: beelden van een uitzonderlijk hoge resolutie.

HDMI V.1.3 met Deep Colour
Het HDMI uitgangssignaal van de DMP-BD50 is compatibel met `Deep Colour`. Hierdoor kan de DMP-BD50 natuurgetrouwe kleuren weergeven met soepele gradatie en minimale kleurenbanding.

x.v. Colour
De DMP-BD50 ondersteunt x.v. Colour, die zorgt voor een kleurenaanbod dat zo’n 1.2 keer zo groot is dan het standaard RGB-kleurenaanbod. Wordt de BD50 aangesloten op een TV die x.v. Colour ondersteunt, dan worden kleuren natuurlijker en met nog meer diepte weergegeven.

1080/24p weergave
De DMP-BD50 biedt een uitgangssignaal van 1080/24p. Het geeft filmbeelden weer van een Blu-ray disc in hun originele 24p vorm, zonder dat conversie nodig is. Speelfilms worden zo weergegeven in hetzelfde beeldformaat als in de bioscoop wordt gebruikt.


Hoogwaardige geluidskwaliteit

HD Audio Format decoder en uitgang
De DMP-BD50 is voorzien van decoders voor een hoge kwaliteit Dolby TrueHD en DTS-HD audioformaat.

Geluidsverbeterende technologie
Naast een zeer accurate 192kHz 24-bit DAC, produceert de DMP-BD50 zowel een coaxiaal digitaal uitgangssignaal als een hoge-snelheid 50Mbps optisch uitgangssignaal.

Audio re-master voor alle media
De Audio re-master functie van de DMP-BD50 compenseert de gegevens die verloren zijn gegaan bij het comprimeringsproces dat wordt toegepast bij het vastleggen van gegevens op Blu-ray discs, DVD’s en CD.


Prijs en beschikbaarheid:
De DMP-BD50 is vanaf begin juli leverbaar en gaat 599 euro kosten.

EDITORS' CHOICE