NIEUWSToshiba

Toshiba gaat normale films omzetten naar HD resolutie

Redactie HiFi.nl | 25 juni 2008 | Toshiba

(gezien op Internet)

Toshiba heeft in Londen hun nieuwe high-definition plannen aangekondigd. Het bedrijf wil standaard films gaan omzetten naar high-definition.

Toshiba werkt al enkele jaren aan chips die videomateriaal omzet naar een hogere resolutie. Dit willen ze nu gaan doorzetten met hun nieuwe technologie, die normale resolutie content gaat omzetten naar een high-definition resolutie van 1080p.Dit is niet helemaal nieuw, want er zijn al meerdere technologiën die bijvoorbeeld DVD`s omzetten naar een hogere resolutie, maar dit was niet te vergelijken met de echte high-definition ervaring die je krijgt met bijvoorbeeld Blu-ray films.

Maar Toshiba zegt dat hun technologie "resolutie gaat toevoegen" en de "gaten vullen," waardoor er scherpere kleuren en heldere beelden op het scherm getoond worden. Dit werd werd gedemonstreerd door twee televisies naast elkaar te zetten. Op de eerste werd een normale film getoond, en op de tweede dezelfde film, maar dan via hun technologie. Dit laatste beeld was duidelijk helderder, maar er was geen echte high-definition versie in de buurt om het verschil te kunnen zien. We kunnen er echter vanuit gaan dat de kwaliteit nog steeds niet in de buurt komt van een film die echt in high-definition wordt afgespeeld.

Het is nog niet duidelijk welke Toshiba producten er precies met deze nieuwe chips worden geleverd. Wel weten we dat al hun Qosmio laptops deze zullen bevatten.

 


EDITORS' CHOICE