NIEUWS

Meer dan 10 miljoen Blu-ray spelers verkocht

Redactie HiFi.nl | 22 juni 2008

(gezien op Internet)

De verkoopcijfers van de Blu-ray spelers zijn goed te noemen, zeer goed zelfs. De analisten van Futuresource Consulting hebben bekend gemaakt wat de verkoopcijfers van de Blu-ray spelers zijn.Het blijkt dat de Blu-ray spelers in de eerste drie jaar van zijn bestaan maar liefst 10 miljoen keer zijn verkocht. Dat zijn zeer indrukwekkende cijfers, helemaal als je het vergelijkt met de DVD-spelers die drie keer minder over de plank gingen in hun eerste drie jaar. De PlayStation 3 was in dit geval natuurlijk wel een goed hulpmiddel.

Ondertussen geven de algemeen diecteuren van de grootste filmstudios aan dat zij verwachten dat de opbrengst van Blu-ray discs aan het eind van het jaar 2008 ongeveer een miljard dollar zillen zijn en tegen het eind van 2009 zelfs 2.5 miljard.

Blu-ray is als formaat met name bedoeld voor de opslag van high-definition television-films en wordt genoemd als de opvolger van de dvd. Enige tijd geleden heerste er nog een grote formaatoorlog tussen blu-ray en het incompatibele, concurrerende formaat HD DVD, geleid en gefabriceerd door Toshiba. Maar de voorsprong van Blu-ray werd steeds groter en Toshiba is daarom enige tijd geleden gestopt met de productie van HD DVD.


EDITORS' CHOICE