NIEUWS

HP introduceert Mediasmart Connect

Redactie HiFi.nl | 18 juni 2008

(gezien op Internet)

Om audio en video naar hdtv`s te streamen, heeft HP de Mediasmart Connect aan zijn productassortiment toegevoegd. De digitale receiver maakt gebruik van de Extender-functionaliteit van Windows Media Center.De Mediasmart Connect is in staat content vanaf een pc of direct vanaf het internet naar een hdtv te streamen. Vooralsnog zal de Mediasmart Connect alleen in Amerika verkrijgbaar zijn. Het apparaat krijgt bij zijn introductie, volgende maand, een prijs van 350 dollar. Volgens HP Nederland zijn er nog geen plannen om het apparaat ook in Nederland op de markt te brengen.

Media Centers kunnen dankzij hun Extender-functionaliteit content naar de Mediasmart Connect streamen. Ook streams die door andere upnp- of dlna-hardware worden aangeboden, kunnen worden opgepikt. Alle gevonden apparaten worden in een lijst op de tv weergegeven; de verbinding met computers kan draadloos via b-, g- of n-wifi of via het bedrade netwerk gelegd worden.

Bij het apparaat wordt een afstandbediening geleverd, die ook gebruikt kan worden om vier andere toestellen te bedienen. De verbinding met de televisie kan naar keus via component video in combinatie met een optische audio-uitgang, of hdmi gemaakt worden. Het geleverde beeldsignaal van het kastje is 720p of 1080i; 1080p kan het apparaat niet aan.


EDITORS' CHOICE