NIEUWSVelodyne

Nieuw: Velodyne MicroVee

Redactie HiFi.nl | 15 juni 2008 | Velodyne

(ingezonden mededeling)

De MicroVee is volgens de fabrikant een verbazingwekkend kleine actieve subwoofer met ongelooflijke prestaties voor zijn grootte. De sub is vrijwel overal te plaatsen met zijn afmetingen van 23 x 23 x 24 cm, maar heeft genoeg reserve voor het vullen van zelfs grotere kamers met diep, krachtig laag.

Op de achterkant zijn lijn-niveau alsmede speaker-niveau ingangen te vinden, alsmede een mini-jack in- en uitgang, wat hem perfect geschikt maakt voor zowel Home Theater, Hifi Stereo of games. De grootte/prijs/prestatie-verhouding maakt de MicroVee met gemak de beste subwoofer in zijn klasse. De MicroVee is de kleinste sub die Velodyne ooit heeft gemaakt, maar als je zijn fenomenale kracht en rust hoort en voelt, zou je denken dat je naar een veel grotere speaker luistert. Met zijn compleet inerte behuizing van geëxtrudeerd geribbeld aluminium, die tegelijkertijd dienst doet als koellichaam, is het bovendien de coolst ogende en minst kleurende kleine subwoofer ooit.De MicroVee is uitgerust met een 1000 W (RMS) klasse D versterker en in de behuizing zijn drie 16 cm units aanwezig: eentje actief, twee passief. De actieve woofer is uitgerust met een aluminium conus en een dubbele koperen spreekspoel om de enorme vermogens uit de versterker lineair om te zetten in beweging. Met een instelbaar wisselfilter tussen 50 en 200 Hz (of uitschakelbaar), een laag-af filter op 120 Hz voor het affilteren van laag uit kleinere speakers, instelbare fase en vele ingangen is de sub zeer flexibel in te zetten en door zijn grootte bijna overal te plaatsen!

Sinds de introductie van de MicroVee heeft deze al een Mark of Excellence award gekregen van de Consumer Electronics Association (CEA), een CustomRetailer EXC!T! Award en was deze Product of the Year bij Electronic House. Ook What Hifi en Home Cinema Choice hebben deze subwoofer in lovende bewoordingen beoordeeld.

Prijs:
De adviesprijs van de MicroVee in de Benelux is 1.049 euro en is vanaf heden leverbaar in zwart of wit.


EDITORS' CHOICE