NIEUWS

18-jarige Jelle Engels begint Hifiwinkel in Maarheeze

Redactie HiFi.nl | 12 juni 2008

(gezien op Internet)

Op de website De Ondernemer.nl stond een kort interview met Jelle Engels (18) die vanaf september zijn eigen Hifiwinkel begint in Maarheeze. Hieronder het interview:Jelle Engels (18) moet nog enkele maanden geduld hebben. Want in september opent zijn high end audio- en videozaak in Maarheeze. In het winkelcentrum aan de Smits van Oyenlaan begint hij de eerste Zuid-Nederlandse Tisperfekt-winkel.

Hoe komt u erbij zelfstandig ondernemer te worden?
Jelle Engels: "Ik heb de opleiding vmbo handel en administratie gedaan. Ik wilde graag een eigen zaak beginnen. Mijn vader is ook als ondernemer in deze branche actief. Hij helpt mij de winkel op te zetten."

Waarom heeft u voor Maarheeze gekozen?
"Wij komen uit de streek. Mijn pa woont in het dorp, ik zelf in Neerpelt. Toevallig was er een aardig bedrijfspand aan de Smits van Oyenlaan te huur. Dat is een mooie plek. Met een fraai winkelaanbod in de omgeving."

Waar bestaat uw assortiment uit?
"We zitten in het hogere audio- en video-assortiment. Ik ga merken als Harman/ Kardon, JBL en Becker verkopen. Qua kwaliteit stuk voor stuk te vergelijken met Bang & Olufsen."

Hoe wordt de inrichting van de zaak?
"De winkel wordt 175 vierkante meter groot. We tonen niet alleen apparatuur op rekken en zo. Er komt ook een thuisbioscoop, samengesteld uit apparatuur die wij leveren."

Is er een markt in Maarheeze voor de `betere apparatuur`?
"Er is vraag naar. Maar we hebben geen marktonderzoek gedaan. Ik heb intuïtief besloten de winkel te beginnen."

U bent geen `dozenschuiver` ?
"Natuurlijk doen we acties. Daarom hebben we ons ook aangesloten bij Tisperfekt. We hadden gehoopt nog voor het EK voetbal open te kunnen. Maar dat is niet gelukt. Kleine artikelen hebben we op voorraad. Maar het merendeel van het assortiment installeren we bij mensen, of bezorgen het. Dat kan in principe de volgende dag."

Tisperfekt Maarheeze, Smits van Oyenlaan 2i in Maarheeze. Open vanaf september.


EDITORS' CHOICE