NIEUWSPhilips

Nieuw: Philips Ambisound HTS8140


Redactie HiFi.nl | 11 juni 2008 | Philips

(ingezonden mededeling)

De nieuwe Ambisound HTS8140 Soundbar biedt volgens de fabrikant een uitstekende filmwaardige surroundklank in een nieuw verzorgd design dat perfect past bij de Philips FlatTV’s.

Dit volledige geïntegreerde thuisbioscoopsysteem in één, met dvd-speler, subwoofer en iPod® dock, biedt een uitzonderlijke 5.1 meerkanaals surroundklank. Dit elegante thuisbioscoopsysteem brengt door de Philips Ambisound technologie een krachtige, meeslepende 5.1 meerkanaals surroundklank voort. Het maakt niet uit waar de luisteraar zit in de kamer, wat de vorm of grootte van de kamer is en zonder de wanorde en de omvang van meerdere luidsprekers.De HTS8140 Soundbar maakt deel uit van de nieuwe Philips Design Collection, een range aan producten met een kenmerkend ontwerp en waarbij men niet in hoeft te leveren op kwaliteit. Het design is het dominerende kenmerk van de HTS8140. Zo heeft het apparaat aanraakgevoelige bedieningstoetsen en een schuiflade op het voorpaneel. Installeren is bovendien kinderspel, aangezien er slechts 3 kabels aangesloten hoeven te worden.

De HTS8140 kan gemakkelijk aan de wand onder een FlatTV gemonteerd worden. Maar ook kan het apparaat op een sokkel of netjes op een tafel geplaatst worden. Aangezien het systeem enkel uit één centrale dvd-speler en een subwoofer bestaat, blijft de kamer ordelijk, zonder een wirwar aan luidsprekerkabels. De HTS8140 Soundbar met Ambisound genereert een perfect beeld dankzij de HDMI 1080p technologie met volwaardige HD-upscaling en Faroudja DCDi voor ongelooflijk scherpe beelden van hoge kwaliteit.

Voor een optimale audiokwaliteit en -zuiverheid, maakt het Ambisound systeem gebruik van een aantal huiseigen innovaties, ontwikkeld door het Philips iLab in Leuven, om met minder luidsprekers dan andere systemen een echte surroundklank voort te brengen. De HTS8140 Soundbar met Ambisound is uitgerust met DoubleBASS ™ voor de diepere lage tonen en FullSound™ voor een betere mp3-audiokwaliteit. Bovendien zullen de gebruikers ook ClearVoice™ appreciëren, een functie die de perceptie van de vocale tracks in muziek en films verbetert, naast de soepele-dometweeters die garant staan voor zuivere en heldere klank.De HTS8140 Soundbar is beschikbaar in een formaat van 42 inch en beschikt over een geïntegreerd iPod® dock, een USB 2.0 verbinding aan hoge snelheid alsook digitale en analoge audio-ingangen. Het iPod dock zorgt ervoor dat de gebruikers de content van hun iPod kunnen laden, afspelen en bedienen terwijl deze weergegeven wordt op het thuisbioscoopsysteem. Voor extra gebruiksgemak biedt de EasyLink HDMI Consumer Electronics Control (CEC) de mogelijkheid om alle apparaten te bedienen met één afstandsbediening.

Prijs en beschikbaar:
De Philips HTS8140 zal beschikbaar zijn vanaf augustus voor een marktadviesprijs van 999 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE