NIEUWS

Sport in HD versterkt opmars Blu-ray Disc

Redactie HiFi.nl | 11 juni 2008

(ingezonden mededeling)

Voorburg, 10 juni 2008 – Consumenten in Europa hebben de afgelopen maanden massaal voor Blu-ray Disc gekozen. In het eerste kwartaal van 2008 zijn 3 miljoen Blu-ray Disc films en games verkocht, zo heeft Media Control GfK International berekend. De opmars van Blu-ray Disc verloopt dan ook sneller dan de opmars van DVD.  De sportevenementen die deze zomer in HD worden uitgezonden, zullen deze opmars verder versterken.

Door de grote sportevenementen van deze zomer kopen vele Nederlanders een HD-TV. Eind 2008 staat in 61% van de huishoudens een platte TV, zo stelt GfK Benelux. De Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux verwacht dat de televisie-uitzendingen in HD voor vele kijkers naar meer zal smaken. Zij zullen ook van films en games in de allerbeste kwaliteit willen genieten. Dit kan met Blu-ray Disc, het HD-formaat dat vijfmaal scherper beeld dan DVD geeft. De Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux verwacht dat opmars van Blu-ray Disc de komende maanden stevig doorzet. Want als er geen HD-uitzendingen meer zijn, kunnen mensen met Blu-ray Disc het maximale uit hun HD-TV blijven halen.

In de Benelux zijn inmiddels meer dan 300 films en PLAYSTATION®3-titels op Blu-ray Disc verkrijgbaar, waaronder Men in Black, National Treasure 2, I Am Legend, Hitman en Gran Turismo 5 Prologue. De komende maanden volgen meer dan 40 nieuwe films en games op Blu-ray Disc. Ook is er volop keuze in Blu-ray Disc spelers.


Snellere opmars dan DVD

Het onderzoeksbureau ScreenDigest heeft de Europese opmars van Blu-ray Disc en van DVD met elkaar vergeleken. Aan het begin van dit jaar verliep de opmars van Blu-ray Disc al sneller dan de opmars van DVD. In 1997 werd DVD in West-Europa geïntroduceerd. In het introductiejaar en het jaar daarna zijn ongeveer 230.000 DVD-spelers verkocht en 2 miljoen discs. Blu-ray Disc is in het najaar van 2006 op de markt gebracht. In 2006 en 2007 zijn in Europa in totaal 3,5 miljoen PLAYSTATION®3-consoles en Blu-ray Disc spelers over de toonbank gegaan. Ook zijn er in die periode 2,3 miljoen Blu-ray discs verkocht.

Voor meer informatie: www.experiencebluray.eu. Hier staat ook een volledig overzicht van releases en reeds verkrijgbare titels op Blu-ray Disc.


EDITORS' CHOICE