NIEUWS

50 Jaar Nederpop Live!

Redactie HiFi.nl | 07 juni 2008

(ingezonden mededeling)

Op vrijdag 3 oktober opent de Heineken Music Hall in Amsterdam haar deuren voor een uniek muziek evenement: 50 Jaar Nederpop Live, een eerbetoon aan de Nederpop.

In een 3,5 uur durende liveshow zullen ruim dertig artiesten en bands aantreden, die een muzikaal overzicht van vijftig jaar Nederlandse Popgeschiedenis geven. Artiesten zoals; Boudewijn de Groot, Bløf, Jan Akkerman, Krezip, Hans Vermeulen (Sandy Coast), De Dijk, Spinvis, Alquin, Piet Veerman, Junkie XL en vele andere artiesten.

Naast de bekende songs van en door deze artiesten zijn er speciale optredens gewijd aan Herman Brood, Wally Tax en Shocking Blue. Deze worden geëerd door verrassende combinaties van de aanwezige muzikanten. De hedendaagse popmuziek komt natuurlijk goed aan bod. naast Krezip, Voicst, Spinvis en andere grote namen zal Junkie XL een verrassende bijdrage leveren speciaal voor dit evenement.

Ook onverwachte revivals en reünies vormen een bijzonder onderdeel van de avond. Zo zal Jan Akkerman met een gelegenheidsband nummers spelen uit zijn hele carrière inclusief de beste song van Focus. En de heropgerichte band Alquin speelt vanzelfsprekend als belangrijke band uit de zeventiger jaren. Bijna alle artiesten nemen gasten mee die verrassend zijn of treden zelf aan bij de anderen.

Heel bijzonder is de komst van Andy Tielman (72). In 1958 brachten the Tielman Brothers de single Rock Little Baby Of Mine uit, de eerste opname van een Nederlandse band die het predicaat rock ’n roll verdiende en dus het begin van de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek.
In de loop van de zomer worden meer namen bekend gemaakt.

50 Jaar Nederpop Live wordt hét live concert rondom de viering van het jubileum van de Nederlandse Popmuziek. In muzikaal opzicht ongeëvenaard, historisch verantwoord en bij voorbaat al legendarisch.

50 Jaar Nederpop Live is een initiatief van Stichting 50 Jaar Nederpop Live i.s.m. Double 2, Universal Music en HMH en mede mogelijk gemaakt door SENA en BUMA-Cultuur.
De kaartverkoop voor ‘50 Jaar Nederpop Live’ start vandaag (zaterdag 7 juni).


Aanvullende informatie:
Kaartverkoop via: www.ticketservice.nl
Binnenkort voor meer nieuws: www.50jaarnederpoplive.nl


EDITORS' CHOICE