NIEUWSDenon

Nieuw: Denon DHT-FS5


Redactie HiFi.nl | 04 juni 2008 | Denon

(ingezonden mededeling)

De belangrijkste voordelen van moderne platte TV’s ten opzichte van de ouderwetse beeldbuis-TV’s zijn een betere beeldkwaliteit en een forse ruimtebesparing. Er kleeft echter ook een nadeel aan de meeste platte TV’s. De gebruikte luidsprekers zijn vaak van mindere kwaliteit en door het ontbreken van een klankkast klinkt zo’n TV als hij eruitziet: plat!Een mogelijke oplossing is om het geluid via een extern surroundsysteem weer te geven. Veel consumenten zullen echter niet staan te springen om minimaal 3 luidsprekers (2.1 systeem) in hun huiskamer te plaatsen. Om over de benodigde grote surroundreceiver nog maar te zwijgen.

DENON biedt de oplossing met haar DHT-FS5 X-SPACE surroundsysteem. De luidsprekers (6), versterkers en decoders zijn ondergebracht in één compacte unit. Wanneer men DVD’s in Dolby Digital of DTS wilt weergeven volstaat het om een DVD-speler d.m.v. een digitale kabel aan te sluiten op het X-SPACE surroundsysteem.

Vervolgens plaats men de unit, die een diepte heeft van slechts 12½cm, onder de TV. Het geluid van het DHT-FS5 surroundsysteem is volgens de fabrikant ongelooflijk ruimtelijk, alsof er meerdere luidsprekers rondom de luisterplaats staan opgesteld. Dankzij de unieke X-SPACE surroundtechnologie is zelfs een opstelling in een hoek geen probleem. Reflectiewanden en gecompliceerde Set-up instellingen zijn overbodig en de bediening is volgens Denon kinderlijk eenvoudig.Het model DHT-FS5 kan optioneel worden uitgerust met een actieve subwoofer. Integratie met een iPod is mogelijk met de optioneel verkrijgbare DENON ASD Docking Stations.

Prijs:
De geadviseerde verkoopprijs van de DHT-FS5 is 499 euro. Er is al een DENON iPod Docking Station vanaf 129 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »