NIEUWSLG

Deel vrouwen kijkt sport voor partner

Redactie HiFi.nl | 02 juni 2008 | LG

Bijna een derde van de Nederlandse vrouwen (30 procent) die naar sport op televisie kijkt, doet dat vooral om hun partner te plezieren. Van de vrouwen die naar sport kijken op televisie, doet 43 procent dat omdat ze ook echt van sport houden. Dat blijkt uit een onderzoek van LG Electronics, dat werd uitgevoerd voor de introductie van de PG6000 HD-plasmatelevisie.

Uit het PG6000-onderzoek blijkt verder dat in Europa de Nederlandse vrouwen minder gevoelig zijn voor knappe sporters. Van de Europese vrouwen die naar sport kijken, doet gemiddeld drie procent dat vanwege de uiterlijke ‘talenten’ van knappe sporters – en hiermee worden niet de sportieve skills bedoeld. Finse vrouwen blijken hiervoor het meest gevoelig (zeven procent). In Nederland gaf echter slechts een procent van de sportkijkende vrouwen aan dat dit voor hen een reden was de televisie aan te zetten.

Aan de Nederlandse vrouwen werd ook gevraagd wat ze doen wanneer hun partner naar sport kijkt. Van deze groep verkiest zes procent ondertussen huishoudelijke taken te verrichten, twee procent spreekt af met familie en vrienden. Nog eens 3 procent houdt zich bezig met de kinderen, gaat zelf sporten of werkt.

“De televisie speelt deze zomer een belangrijke rol in veel gezinnen, met belangrijke sportevenementen als de Olympische Spelen en EURO 2008”, aldus Patrick Bakker, Marketing Director Benelux bij LG Electronics. “Met de PG6000 bieden we mannen èn vrouwen de mogelijkheid de sfeer van het stadion in huis te halen. Deze plasmatelevisie is qua beeld en geluid niet alleen zeer geavanceerd, maar ook op het gebied van design een aanwinst voor elke huiskamer.”

Het onderzoek werd uitgevoerd door het onafhankelijk onderzoeksbureau TNS onder 12.000 Europeanen in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Per land werden 1.000 personen ondervraagd.


EDITORS' CHOICE