NIEUWS

iPhone dock van Altec Lansing


Max Delissen | 26 mei 2008

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Altec Lansing heeft met de T612 naar eigen zeggen de eerste iPhone docking station op de markt gebracht.

Of ze echt de eerste zijn is niet helemaal duidelijk, want het lijkt er op dat de iHome iP99 en de i-Station Traveller van Logic 3 reeds voorgingen, maar wat wel vast staat is dat Altec Lansing een naam op te houden heeft wanneer het gaat over het bouwen van kwalitatief hoogwaardige luidsprekersystemen.

De T612 bevat vier luidsprekers, en het XdB™ bass-enhancement systeem, wat het gebruik van een subwoofer niet direct noodzakelijk maakt. De ingebouwde versterker levert 60 Watt RMS (120 Watt piek), wat een realistische opgave is.

Bijzonder is dat de telefoonfunctie van de iPhone gewoon ingeschakeld kan blijven. Als er een oproep binnenkomt stopt namelijk automatisch de muziek. Het toestel moet dan nog wel gewoon worden opgenomen, de T612 heeft namelijk geen handsfree functie. Na het terugplaatsen van de telefoon op de T612 speelt de muziek verder vanaf het punt waar het telefoongesprek binnenkwam.

De T612 is volgens de fabrikant volledig afgeschermd voor de GSM straling, zodat de telefoonfunctie geen enkele invloed heeft op de muziekweergave. Comfortabele bediening met de meegeleverde afstandsbediening behoort eveneens tot de mogelijkheden.

overigens werkt de T612 ook met de meeste iPod modellen, en is er een externe ingang voorhanden waarop andere lijnbronnen kunnen worden aangesloten.

Of en wanneer de T612 in Nederland leverbaar zal zijn, en tegen welke adviesprijs, is nog niet bekend. De verkoopprijs in Amerika bedraagt 199 Dollar.

EDITORS' CHOICE