NIEUWSPioneer

Nieuwe Pioneer receiver

Redactie HiFi.nl | 24 mei 2008 | Pioneer

(ingezonden mededeling)

Pioneer introduceert de PDX-Z9 SACD-receiver, een combinatie van design, vooruitstrevende technologie en solide bouw.

Het persbericht van pioneer meldt:

Dankzij hoogwaardige componenten – perfect getuned in de beroemde Londense AIR Studios – produceert de PDX-Z9 het puurste digitale geluid. De nieuwe stereoreceiver heeft een Super Audio CD-speler en geavanceerde aansluitmogelijkheden voor digitale media, zodat een brede waaier van avant-gardetoepassingen binnen handbereik liggen.

“Het ontwerp van de PDX-Z9 beantwoordt aan de behoeften van de moderne consument. Het apparaat biedt talloze mogelijkheden voor praktische en eenvoudige netwerkintegratie”, aldus Philippe Coppens, General Manager Technology & Product Info, Pioneer Europe. “Liefhebbers van een helder stereofonisch geluid zullen in de wolken zijn wanneer ze alle mogelijkheden van deze receiver ontdekken. Het toestel bevat gewoon het beste in hedendaagse digitale audio.”

Hedendaags gebruiksgemak
De PDX-Z9 Super Audio CD-receiver biedt het volledige spectrum van hedendaagse functionaliteit aan. Het apparaat produceert een evenwichtig geluid via een digitale tweekanaalsversterker en heeft een hoogwaardige Super Audio CD-speler. De receiver verwerkt niet alleen probleemloos gecomprimeerde audioformaten als MP3, WMA en MPEG-4 AAC, maar kan ook hoogwaardige FLAC-bestanden afspelen. De PDX-Z9 kan zowel klassieke FM/AM-radiostations ontvangen als internetradiostations. Verder kunnen iPods en USB-apparaten rechtstreeks worden aangesloten en bediend via de afstandsbediening van de receiver. Aangezien de PDX-Z9 een DLNA-certificatie (Digital Living Network Alliance) heeft, kan het apparaat worden opgenomen in een thuisnetwerk voor een eenvoudige toegang tot digitale muziek.

Tijdloos, minimalistisch design
De look & feel van de PDX-Z9 spreken voor zichzelf. De receiver heeft een zuiver, minimalistisch design dat perfect past in elk hedendaags interieur. Met zijn aluminium bovenpaneel, zijn volledige zwarte hoogglansafwerking en zijn afgeronde hoeken heeft de PDX-Z9 een frisse, moderne uitstraling. Het goed leesbare, witte full dot OEL-display en de verfijnde aanraaksensoren geven het toestel net dat tikkeltje extra.

Pure helderheid
De PDX-Z9 benadert pure stereomuziekbeluistering vanuit een nieuwe hoek. De hoogwaardige audiocomponenten van de unit zijn optimaal getuned voor een adembenemende luisterervaring. De superieure constructie van de receiver garandeert een krachtig en storingvrij geluid, dat het origineel vrijwel perfect benadert. Dankzij de functie Advanced Sound Retriever worden gecomprimeerde muziekformaten zo geoptimaliseerd dat de details en de rijkdom van het origineel worden hersteld. De volledig digitale, parallelle tweekanaalsversterker van de PDX-Z9 verbetert aanzienlijk de dempfactor en de lineariteit, wat resulteert in een stabiel en helder geluid.

“Onze ingenieurs hebben een SACD-receiver ontwikkeld die de nieuwe maatstaf voor digitale audioprestaties vormt. De klanten van Pioneer zullen maximaal kunnen genieten van de vele voordelen die de geavanceerde aansluitmogelijkheden voor digitale media van de PDX-Z9 bieden”, besluit Philippe Coppens, General Manager Technology & Product Info, Pioneer Europe.

De belangrijkste troeven van de PDX-Z9:

  • Super Audio CD-receiver
  • 50 W + 50 W 
  • Aluminium bovenpaneel, aanraaksensoren
  • Wit Full dot OEL-display, zwarte hoogglansafwerking
  • FM/AM-tuner, internetradio (30 favorieten)
  • DLNA-certificatie, USB-poort, iPod-terminal
  • Advanced Sound Retriever

De PDX-Z9 stereoreceiver is beschikbaar vanaf juni.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijs PDX-Z9: 899 euro


EDITORS' CHOICE