Nieuwe Musical Fidelity A1

Steven Vos | 21 mei 2008 | Musical Fidelity

(ingezonden mededeling - bewerkt door Steven Vos)

Musical Fidelty brengt opnieuw de A1 versterker op de markt. De A1 was van 1983 tot begin jaren ’90 een begrip in de audiowereld. Ook komt het Engelse merk met de A1 cd-speler.



De nieuwe A1 heeft de muzikale eigenschappen van het origineel, maar is verder helemaal van deze tijd. Volgens de fabrikant is het technisch concept perfect te noemen, met een lage vervorming en een uitstekende sturing van de aangesloten luidsprekers. Verder beschikt de versterker volgens Musical Fidelity over een zeer goede signaal/ruis verhouding en een brede vlakke frequentie karakteristiek.

De A1 versterker is voorzien van de gebruikelijke ingangen, plus een MM phono en USB input en wordt geleverd met een systeemafstandsbediening. De bouwkwaliteit van de versterker is niet te vergelijken met het oude ontwerp. Wat wel gebleven is, is de toon van de klasse A versterker.



De nieuwe Musical Fidelity A1 CD Pro, gebaseerd op het Philips CD Pro 2 mechanisme, is ontwikkeld als partner voor de A1 versterker. Deze cd-speler is volkomen in balans met de hoge kwaliteit van de A1 klasse A versterker. Het hart van A1 CD is het Philips CD Pro2 mechanisme, wellicht één van de beste loopwerken dat momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Prijs:
A1 versterker 1.495 euro
A1 cd-speler 2.295 euro

MERK

EDITORS' CHOICE