NIEUWS

Radio 2 in surround

Redactie HiFi.nl | 20 mei 2008

(Gezien op Internet)

Radio 2 heeft een nieuw online themakanaal: Radio 2 in Concert. Je kunt nu 24 uur per dag online genieten van de beste concerten uit het Radio 2-archief in Surround Sound!

Geluidseffect

Radio 2 in Concert biedt legendarische concerten van onder anderen Bruce Springsteen, Golden Earring, U2 en Katie Melua. Surround Sound geeft een ruimtelijk geluidseffect waardoor de luisteraars het concert beleven alsof ze midden in de zaal zitten.

Audiokanalen

Surround Sound klinkt beter dan stereo omdat het geluid is opgenomen op tenminste 5 verschillende audiokanalen. Stereogeluid daarentegen wordt vastgelegd op twee kanalen.

Optimaal

Radio 2 in Concert maakt gebruik van een hoge audiostream van 384 kbps WMA voor een optimaal concertgeluid. Ook wordt er geen audio-compressie gebruikt, om zo de geluidskwaliteit hoog te houden. Voor de liefhebbers van stereo biedt Radio 2 ook een aparte stereo-stream aan.

Speakers

Iedereen met een PC en internetverbinding kan naar Radio 2 in Concert luisteren. Hoewel Surround Sound goed te beluisteren is met normale pc speakers, komt de geluidskwaliteit het beste tot zijn recht wanneer men een versterker en hifi speakers aansluit op de PC.


EDITORS' CHOICE