NIEUWS

Nieuwe Diana Krall LP`s bij High Fidelity Discs


Redactie HiFi.nl | 14 mei 2008

De Canadese Diana Krall is in hifi-kringen geen onbekende naam. Op beurzen en shows is haar muziek vaak te horen als demonstratiemateriaal. Behalve een erg fijne zangeres is zij ook een uitstekend pianiste en een terechte Grammy-winnares.

Haar repertoire bestaat grotendeels uit standards, vaak begeleid door een groot ensemble. Tot haar vaste begeleiders kan zij grootheden als bassist Christian McBride en gitaristen Anthony Wilson en Russell Malone rekenen, en ook drummers Peter Erskine en Jeff Hamilton staan in haar telefoonklapper. Voor de orkestrale arrangementen weet zij zich verzekerd van de diensten van grootheden als Johnny Mandel en Klaus Ogerman. Haar weelderige stijl past uitstekend bij de klassiekers waarvan zij, vrijwel zonder uitzondering, een gedenkwaardige nieuwe uitvoering aflevert. Ook is er altijd veel aandacht voor de klankmatige kant van de zaak. Door de wol geverfde producers als David Foster en Tommy LiPuma staan daar garant voor, en de mastering wordt steevast door Doug Sax verzorgd. De heruitgave van haar bekendste albums op 180-grams audiofiele dubbel-lp`s is dan ook meer dan terecht.


Diana Krall – The Look Of Love (180 gr. 2xLP)
The Look of Love is het vijfde album op rij van Diana Krall dat geproduceerd is door Tommy LiPuma. LiPuma is bekend van zijn werk met Barbra Streisand, Miles Davis, João Gilberto, Natalie Cole en Shirley Horn.  De rijke arrangementen van grootmeester Klaus Ogerman maken dit een heerlijke luisterplaat, die ook perfect past bij een luxe diner. Fraaie heruitgave op hoogwaardig vinyl.


Diana Krall – Love Scenes (180 gr. 2xLP)
Fraaie verzameling standards en klassiekers. Krall is als vanouds in bloedvorm, en vaste gitarist Russell Malone en bassist Christian McBride ondersteunen perfect. Ze spelen voornamelijk ballads die de liefde als thema hebben, wat dit album een fijne plaat voor de late uurtjes maakt. Met o.a. “They Can`t Take That Away From Me” en “All Or Nothing At All”. De geluidskwaliteit is traditiegetrouw perfect, en daarom zeer geschikt voor een heruitgave op hoogwaardig vinyl.


Diana Krall – All For You (180 gr. 2xLP)
De muziek op "All for you", het derde album van pianiste/zangeres Diana Krall is opgedragen aan het Nat King Cole Trio. Ook zij laat zich op deze nieuwe cd begeleiden door slechts een gitarist (Russell Malone) en een bassist (Paul Keller), de oorspronkelijke formatie waarin ook Nat King Cole speelde. Zeer fijne opname om op hoogwaardig vinyl uit te brengen...


Diana Krall – Live In Paris (180 gr. 2xLP)
Prachtig concert, opgenomen in het Olympia te Parijs in 2002. Opnieuw zorgt Klaus Ogerman voor de luxueuze arrangementen, en  haar bandleden (o.a. John Clayton op bas, Paulinho Da Costa op percussie en Anthony Wilson op gitaar) hebben een topavond. Met als bonustrack de studio-opname van "Just The Way You Are". Zeer fraaie heruitgave op hoogwaardig vinyl.

EDITORS' CHOICE