NIEUWSPioneer

Pioneer en Matsushita sluiten akkoord

(ingezonden mededeling)

Pioneer Corporation en Matsushita Electric Industrial Co., Ltd., bekend om haar producten van Panasonic, hebben gisteren een basisakkoord gesloten over een uitgebreide alliantie om de PDP-business verder te bevorderen en te versterken.Het akkoord omvat vooral de R & D, evenals de strategische productie en levering van PDP’s en modules. De twee ondernemingen zullen verdere details bespreken en een formeel akkoord sluiten over de alliantie van de PDP-business tegen mei 2008.

Pioneer en Matsushita hebben plasma-TV’s met hoge prestaties en hoge kwaliteit op de markt gebracht met hun respectievelijke merken “KURO” en “VIERA”, gebruikmakend van de voordelen van de PDP-toestellen als self-emitting schermen en hun eigen videotechnologieën. Ze kregen veel lof toegezwaaid van consumenten en audiovisuele specialisten.

De twee ondernemingen geloven dat de uitgebreide alliantie zal leiden tot belangrijke synergie-effecten door de integratie van de KURO-technologieën van Pioneer, bekend om hoge luminantie-efficiëntie, groot contrast en uiterst klein design, in NeoPDP, de eigen technologieën van Matsushita voor hoge efficiëntie, ontwikkeld als evolutietechnologieën van de “VIERA”-plasmaschermen van de nieuwe generatie. Door de ontwikkeling van PDP’s en modules die milieuvriendelijk zijn en uitmunten in prestaties en beeldkwaliteit, zullen Pioneer en Matsushita bijdragen tot de verdere groei van plasma-TV’s op de markt van de flatscreen-TV’s.In samenwerking met Pioneer zal Matsushita PDP’s en modules ontwikkelen en fabriceren, waar hun technologische sterke punten op geconcentreerd zijn. Matsushita plant deze nieuw ontwikkelde PDP’s en modules op tijd te beginnen leveren voordat Pioneer nieuwe PDP-producten lanceert, die in het najaar van 2009 beschikbaar zullen zijn. Door de integratie van hun PDP-technologieën te bevorderen en dezelfde PDP’s te delen, willen Pioneer en Matsushita de efficiëntie van de ontwikkeling en productie van schermen verhogen en hun concurrerende positie op de markt van flatscreen-TV’s verbeteren.

Wat de grootte van de schermen betreft, zullen de twee ondernemingen details bespreken in functie van de vraag, marktconcurrentie en de grootte van de schermen die momenteel door Pioneer op de markt gebracht worden.

Pioneer en Matsushita zullen hun eigen plasma-TV`s blijven leveren om te voldoen aan de stijgende universele vraag door gebruik te maken van hun verwerkingstechnologieën met eigen handelsmerk en de voordelen van deze zakelijke alliantie.


EDITORS' CHOICE