NIEUWSNAD

NAD T755 AV Reciever: Klaar voor de toekomst.


Redactie HiFi.nl | 06 mei 2008 | NAD

(ingezonden mededeling)

Net zoals de eerder geïntroduceerde grote broers T785, T775 en T765 staat ook de nieuwe NAD T755 AV receiver in het teken van NAD’s “Music First” concept. Met 3 x HDMI aansluitingen, gemakkelijke uitbreidingsmogelijkheden voor DAB en iPod spelers en vele extra video en audio aansluitingen wordt de T755 de ideale centrale in een serieuze huis-concertzaal annex bioscoop.


Innovatie voor “Music First”

De technische ontwikkelingen volgen zich snel op in de audio/video wereld. NAD’s “Music First” concept laat zich hiermee perfect combineren. Een goed voorbeeld is het geavanceerde “Audyssey” Auto-Setup systeem waarmee de nieuwe NAD T755 AV receiver uitgerust is. Een druk op de knop en de receiver regelt het hele systeem automatisch in. Nieuwe technologieën staan, in goede NAD traditie, in dienst van klankoptimalisering en groter bedieningsgemak en niet als doel op zich.


Techniek voor “Music First”

Een ruim opgezette voeding met grote transformator, 5 hoogwaardige 2-kanaals D/A converters (in tegenstelling tot een enkele 8-kanaals D/A, zoals gebruikelijk) met 24 bit/192kHz resolutie zijn een paar aspecten die wezenlijk bijdragen aan de prestaties. NAD’s eigen PowerDrive technologie zorgt voor een optimale combinatie van stroom en spanning waardoor een enorm dynamisch vermogen tot wel 280 watt per kanaal voorhanden is. Ook beeld is niet vergeten: Met drie HDMI 1080p compatibele ingangen, en drie component video ingangen kan elke kwaliteits videobron aangesloten worden zonder verlies. Verder is aan de toekomst gedacht met de modulaire opbouw en de mogelijkheid om de DB-1 adapter aan te sluiten voor perfecte DAB ontvangst.


Traditie voor “Music First”

NAD heeft een geweldige reputatie opgebouwd op het gebied van klankkwaliteit. Daarbij maakt NAD, in tegenstelling tot vele anderen, geen onderscheid tussen stereo of surround sound. Surround bestaat immers niet alleen uit geluidseffecten en explosies maar, zeker de laatste jaren, speelt muziek een steeds grotere rol.

De T755 levert niet minder dan 5 x 80 échte watts. Het door NAD opgegeven vermogen onderscheidt zich van vele andere fabrikanten die een onrealistische „wind-in-de-rug, berg-af en plank-gas“ meetmethode hanteren om mooie cijfertjes in de brochure te laten zien. NAD specificeert volgens de eigen “Full Disclosure Power”, methode met betekenis waarbij gemeten wordt met alle versterkers volledig aangestuurd, aan zowel 4 en 8 ohm, van 20Hz tot 20 kHz en binnen de opgegeven vervorming (lager dan 0,05%). Zoveel vermogen is terug te vinden in het gewicht: schoon aan de haak weegt de T755 bijna 17kg.

De T755 is het bewijs dat zowel een perfecte bioscoop- én muziekervaring mogelijk zijn. De NAD T755 is begin mei leverbaar in zowel Graphite als Titanium en heeft een adviesprijs van 1499 euro

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »