NIEUWSLG

LG introduceert nieuwe tv-serie LG Scarlet


Redactie HiFi.nl | 02 mei 2008 | LG

(ingezonden mededeling)

LG introduceert wereldwijd zijn nieuwe LCD-tv: de LG Scarlet werd op verrassende wijze tijdens een groot premièrefeest in Londen op 30 april 2008 onthuld. Met een breedte van slechts 4,3 cm is deze oogstrelende tv de dunste tv ter wereld. De tv is voorzien van een strak design en innovatieve functionaliteit.Originaliteit staat centraal in het design van de LG Scarlet. Met zijn strakke pianozwarte look en rode accenten is de tv een opvallende en prachtige verschijning. Led-verlichting op haar ronde voet geeft de tv een mysterieuze uitstraling. Ook de touch-sensitive ring onder het beeldscherm draagt bij aan de decoratieve schoonheid van de LG Scarlet. Een lichte aanraking van deze ring is voldoende om de LCD-tv aan of uit te zetten, of beeld- en geluidsinstellingen aan te passen.

Wat betreft technologie is de LG Scarlet eveneens uniek. Zo heeft LG deze tv uitgerust met FULL HD TruMotion 120 Hz-technologie. Dit zorgt voor een kraakheldere beeldweergave zonder vervaging – zelfs bij snelle actiebeelden. Een 50.000:1-contrastratio garandeert beelden die van het scherm afspatten. Deze hoge contrastratio maakt de zwarttinten dieper, wittinten helderder en kleuren intenser. Ook heeft LG de LCD-tv voorzien van 24p TruCinema-technologie. Hiermee kunnen filmliefhebbers genieten van films in de originele weergave van 24 beelden per seconde.

Donkere of lichte beelden, de LG Scarlet geeft ze allemaal perfect weer. De Intelligent Sensor zorgt automatisch voor de ideale instellingen. Deze technologie reageert op het licht in de omgeving van de televisie en past de beeldweergave daarop aan. Zo genieten tv-kijkers altijd van beelden met de perfecte helderheid, kleuren en contrast. Voor films, games en sportwedstrijden biedt de LG Scarlet de perfecte instellingen in drie standaard AV-standen (Cinema, Game en Sport). Daarnaast heeft LG de innovatieve tv voorzien van een Expert AV-stand. Hiermee kunnen gebruikers de beeldweergave op professionele wijze tot in detail instellen. Niet voor niets heeft de ISF (Image Science Foundation) deze Expert Mode gecertificeerd.

Sublieme audio door unieke technologie. Dat is een ander opvallend aspect van de LG Scarlet. De LCD-tv heeft onzichtbare speakers die volledig getuned zijn door audioexpert Mr. Mark Levinson. Het geluid is niet afkomstig uit slechts twee of drie luidsprekers, maar LG heeft de speakers geïntegreerd in de schermlijst, waardoor het volledige scherm als klankbord fungeert. Hierdoor resoneert de volledige voorkant van de tv mee met de geluidsgolven. Het resultaat is een overweldigende muur van kraakhelder geluid.

“De LG Scarlet heeft werkelijk alles in zich om een wereldwijde superhit te worden. Zijn unieke features voor beeld- en audioweergave, oogstrelende design en ultraplatte beeldbuis leveren hiervoor het overduidelijke bewijs”, zegt Nadin Mulder, Marketing Coordinator TV/AV Benelux bij LG Electronics. “De unieke en spraakmakende lancering versterkt het potentieel van de LCD-tv nog verder.”

Prijs:
De LG Scarlet is per direct verkrijgbaar bij de bekende verkoopadressen in de afmetingen 32-inch tot en met 47-inch vanaf 899 euro (incl. btw).

Specificaties:

  • FULL HD-resolutie
  • TruMotion 120Hz (32-inch, 60Hz)
  • Ruim 50.000:1 dynamisch contrastratio
  • Intelligent Sensor
  • 24p TruCinema
  • 4 FULL HDMI (1.3 Deep Color)
  • Onzichtbare speakers
  • AV-standen (Cinema, Sports, Game)
  • Exper Mode / ISF-gecertificeerd

EDITORS' CHOICE