NIEUWSPioneer

Nieuwe Pioneer KURO’s

(ingezonden mededeling)

Pioneer kondigt een nieuwe lijn van ‘HD ready 1080p’ KURO flatscreen-TV’s aan, die beschikken over zwartniveaus die vijf maal dieper zijn dan de vorige bekroonde KURO. Alom gekend om haar engagement om amusementservaringen te creëren die de alledaagse overstijgen, onderneemt Pioneer nog een nieuwe revolutionaire stap naar HDTV-perfectie.



“Dit nieuwe gamma van KURO flatscreen-TV’s overstijgt de grenzen van wat mogelijk geacht werd. Door continu nieuwe uitvindingen en creaties slaagt Pioneer erin een werkelijk ontroerende ervaring aan consumenten aan te bieden, de essentie van uitstekend amusement. De zwartniveaus van de nieuwe KURO gaan verder dan deze van onze vorige generatie, die op zichzelf de industriële standaard geworden is, waarmee alle andere flatscreen-TV’s vergeleken worden,”
zegt Marnix Somers, hoofd van de Afdeling ‘Home Business’, Pioneer Europe NV. “Door te luisteren naar de visie van creatieve professionals, geeft Pioneer verder een nieuwe betekenis aan beeld en geluid. Onze nieuwe KURO-TV’s versterken de visuele sensatie door wijziging van de concepten van wat er nodig is om voor geweldig amusement te zorgen.”

De filosofie en drijfkracht achter het KURO-project van Pioneer is de productie van absoluut, zuiver zwart. Zuiver diepzwart creëert een beeld met fijnere details, grotere contrasten en vooral de mogelijkheid om nooit geziene, zuiverder kleuren te genereren. Pioneer nadert absoluut zwart door de ongewenste lichtuitvoer verder te reduceren en de zwartniveaus vijf maal ten opzichte van de vorige KURO-modellen van 2007 te verhogen. Hierdoor kan Pioneer diepere kleuren binnen het hoge-definitie-kleurenspectrum nauwkeurig reproduceren.

Pioneer begrijpt dat kleur een belangrijk middel is waarmee creatieve professionals – van visuele artiesten tot film- en televisieproducers – emoties oproepen. Met diverse technieken van de meest subtiele tot intense manipulatie van kleur, beschikken artiesten over de vaardigheden om een specifiek gevoel bij hun publiek op te wekken. Een hoge-definitie-TV die niet in staat is diepzwart te produceren en tevens een nauwkeurig kleurenspectrum weer te geven, loopt het risico de bedoeling van de artiest te verwaarlozen en dat gevoel te verliezen.



Pioneer heeft unieke geluidsinstellingen geïntegreerd, die aansluiten bij elk van de video-instellingen van de KURO. – Dynamisch, Standaard, Film, Sport en Spel. De TV’s beschikken over een automatische volume-instelling, die ook het volumeniveau regelt bij het overschakelen tussen verschillende programmeringen om de emotionele ervaring te verhogen. De KURO-modellen beschikken over de meest geavanceerde SRS WOW HD-technologie, voor betere regeling van lage, midden- en hoge audiofrequenties. Het resultaat draagt bij tot het virtuele omgevingsgeluideffect en produceert zuiverdere en nauwkeurigere audio in midden- tot hoge frequentieniveaus.

De KURO gebruikt een unieke automatische afstelling, Optimum Mode genaamd, die het beeld en het geluid perfect synchroniseert. Dit snufje bewaakt simultaan de getoonde beelden en de lichtomstandigheden in de woonkamer, en past dan de beeld- en geluidsinstellingen perfect aan met zelfs de kleinste nuance, om een ervaring te creëren die speciaal op maat gemaakt is voor elke programmering. Het resultaat is dat films weergegeven worden zoals de filmregisseur bedoeld heeft, sport zoals u op het veld zou beleven, en uiterst duidelijke nieuwsuitzendingen die zich op het bericht richten.



De introductie van de ‘HD ready 1080p’ KURO-lijn vormt de perfecte synergie tussen film, video en kwaliteitsgeluid, door ze te combineren in een nieuwe wereld van beeld en geluid zoals nooit tevoren.

Alle modellen in het nieuwe KURO-gamma beschikken over de volgende verbeterde kenmerken:

  • ‘HD ready 1080p’
  • 9,4 cm (3,7 inch) dun, verminderd met ongeveer 20 %
  • Een nieuwe afstandsbediening in lijn met het AV-productengamma van Pioneer
  • Klaar voor ISF C3-kalibrering om de TV-instellingen aan te passen
  • Gebruiksgemak en perfecte integratie in andere A/V-uitrusting

PDP-LX5090
Schermformaat(diagonaal): 127 cm (50 inch)
Resolutie: 1920X1080
Digitale tuner: SD kabel
Beschikbaarheid: juni

PDP-LX6090
Schermformaat(diagonaal): 152 cm (60 inch) 
Resolutie: 1920X1080
Digitale tuner: SD kabel
Beschikbaarheid: juni

Prijs:
De nieuwe KURO-TV’s zijn ‘HD ready 1080p’ en zijn verkrijgbaar in 50 en 60 inch met televisieontvangst via SD kabel (beschikbaar vanaf juni). Gemiddeld vastgestelde verkoopprijs PDP-LX5090: 3999 euro, PDP-LX6090: 6499 euro.


EDITORS' CHOICE