NIEUWSDALI

Nieuw: Dali Motif LCR

Redactie HiFi.nl | 01 mei 2008 | DALI

(ingezonden mededeling)

Er zijn sierlijk vormgegeven luidsprekers te koop maar zelden worden flexibiliteit, geluidskwaliteit en een fraai ontwerp zo effectief gecombineerd als in de DALI MOTIF LCR luidspreker. Specifiek bedoeld voor bevestiging aan de muur laat het tijdloze en compacte exterieur zich moeiteloos integreren in een modern ingerichte woonkamer. Daarbij maakt de MOTIF LCR gebruik van een slim en gepatenteerd muurbevestigingssysteem dat tevens de aansluitingen integreert. Dit alles met een uitstekende geluidskwaliteit zoals men kan verwachten van een DALI luidspreker.Design:

De geraffineerd gebogen grille is afgezet met een chromen rand als een subtiele overgang naar de hoogglanzende, naar keuze witte of zwarte, behuizing. De geringe diepte maakt de MOTIF LCR ideaal als luidsprekersysteem bij een hoogwaardig vlak beeldscherm.

Flexibel:
De slimme, meegeleverde Click’n’Connect ophangbeugel maakt het eenvoudig om de luidspreker aan de muur te bevestigen: Slechts de luidspreker op de beugel schuiven totdat deze op z’n plaats klikt. Daarbij kan de luidspreker zowel vertikaal als horizontaal georiënteerd worden. Dankzij de geïntegreerde connector wordt met het aanklikken ook de aansluiting gemaakt, ongeacht horizontale of verticale bevestiging. Omdat de MOTIF LCR zo ruim inzetbaar is (denk aan een klassiek stereo systeem, maar ook volledig surround systeem) is deze per stuk verkrijgbaar.Techniek:
Zoals bij elke luidspreker moet de behuizing zo resonantie arm mogelijk zijn. Daarom is deze bij de MOTIF LCR gegoten uit aluminium. Twee 4½ “ woofers met houtvezelconus zijn directe afstammelingen van DALI’s veelgeprezen IKON en MENTOR series. De tweeter heeft een ruim bemeten diameter van 28mm met een zeer sterk Neodymium magneet systeem dat bovendien ook nog uitgerust is met koeling voor uitstekende dynamische weergave. De afstemming tussen woofer en tweeter wordt verzorgd door een zorgvuldig afgestemd wisselfilter met uitsluitend hoogwaardige audio componenten.

Prijs en beschikbaarheid:
De DALI MOTIF LCR is vanaf mei 2008 verkrijgbaar in hoogglans zwart of wit bij de geautoriseerde
DALI dealer en kent een adviesprijs van 499 euro per stuk.

MERK

EDITORS' CHOICE