NIEUWSSamsung

Samsung Armani lcd-tv


Redactie HiFi.nl | 18 april 2008 | Samsung

(Gezien op Internet)

Na de introductie van een door Giorgio Armani ontworpen mobieltje heeft Samsung nu een lcd-televisie getoond die door de ontwerper is vormgegeven. Het Koreaanse bedrijf wil een 46"- en een 52"-variant van de design-tv uitbrengen.

De vormgeving van de Armani/Samsung lcd-tv is geïnspireerd door de nieuwe `Casa`-collectie van meubels die de Italiaanse ontwerper woensdag tijdens de Furniture Salon Show in Milaan presenteert. De tv`s kunnen hd-beelden op de volle 1080p-resolutie en op 100Hz weergeven. Onbekend is hoeveel hdmi-aansluitingen de modellen aan boord hebben.

De tv`s worden geleverd met een door backlights verlichte afstandbediening en een kleiner, handzamer model. De 46"-tv zal halverwege de zomer geïntroduceerd worden in Europa, Zuid-Korea en Rusland. Het 52"-model zal later in de zomer op die markten verschijnen voor een nog onbekende prijs. In september vorig jaar introduceerde de twee partijen al een mobiele telefoon en uit het persbericht valt op te maken dat de alliantie tot nog meer mobiele apparaten en consumentenelektronica voor in de huiskamer zal leiden.

EDITORS' CHOICE