NIEUWSAudio Physic

More Music nieuws

Redactie HiFi.nl | 17 april 2008 | Audio Physic

More Music is importeur van een groot aantal fraaie high end merken. Zo distribueren ze onder ander Audio Physic, Avalon, dCS, Primare en MIT. Van een groot aantal van deze merken is belangrijk nieuws te melden. Hierbij een overzicht.


Audio Physic

De Scorpio luidspreker heeft een stormachtige entree gemaakt een aantal jaren geleden. De prestaties en uiterlijk van deze geweldenaar deed een veel hoger prijsniveau vermoeden dan eigenlijk het geval was. Met de continue verbetering die hoofdontwikkelaar Manfred Diestertich nastreeft is ook de Scorpio nu aan de beurt voor een ‘makeover’.


De `oude` Scorpio

De vermaarde midrange die zulke hoge ogen gooit in onder andere de Avanti, Virgo en Tempo gaat nu ook een plaatsje krijgen in de Scorpio. Met verdere verbeteringen in het filter en een aangepaste laagsectie kunnen we er zeker van zijn dat de vernieuwde Scorpio een wel heel aantrekkelijke en moeilijk te evenaren speler in het veld wordt.

Prijs vanaf 4500 euro per set.

De Yara Evolution draait inmiddels ook alweer vier jaar ongewijzigd mee. Ook hier nieuwe en betere, speciaal door Audio Physic ontwikkelde, drivers. Een elegante en echt goed klinkende luidspreker voor een heel keurige prijs in een scala aan afwerkingsmogelijkheden: wij denken dat de Yara Evolution veel te bieden heeft.

Audio Physic heeft overigens nog belangrijk nieuws op het gebied van de esthetiek en  interieurvormgeving. Behalve de vreselijk mooie (echte) fineersoorten die leverbaar zijn (en blijven), komen de Duitsers nu ook met hoogglans wit en zwart. We kunnen ons voorstellen dat bijvoorbeeld een Yara Superior in hoogglans wit door elke zichzelf respecterende interieurarchitect of stylist een héééél groot OK stempel krijgt. De uitvoering van het spuitwerk is , zoals gewoonlijk bij Audio Physic, onberispelijk.


dCS

De dCS Puccini geintegreerde SACD/CD speler is vanaf heden ook in het zwart leverbaar. In naturel geborstelde behuizing was de Puccini al een bijzonder fraaie verschijning, in geëloxeerd zwart is het een wel heel sjiek maatpak. De Paganini serie volgt op hele korte termijn.


MIT

Na zeven jaar trouwe dienst heeft MIT de Shotgun, Magnum en Oracle series op de schop genomen. Van deze series blijven alleen de zeer succesvolle MA series nog leverbaar. Om het gat tussen de AVt1 en de AVt MA op te vangen introduceert MIT de CVt Terminator Hybride lijn. De termen CVt en Terminator kent u mogelijk nog uit het verleden en staan voor complexe netwerken aan het begin en einde van de kabels. De term hybride is nieuw en slaat op het gecombineerde gebruik van SMD componenten op prints enerzijds en handgewonden en gebouwde spoelen en netwerken anderzijds.


Pass Labs

De nieuwe Pass XP-10 voorversterker is binnen! De eerste opvolger van de X serie voorversterkers is nog steeds heel herkenbaar Pass (geen tierelantijnen, solide bouw (hééél solide bouw)). De XP-10 is voorzien van compleet nieuwe boards en gain modules, ontworpen door Wayne Colburn. De ruisvloer is sterk verlaagd: het is veel stiller in het stereobeeld en de klankmatige verbeteringen zijn groot. De afstandbediening en user interface zijn een grote vooruitgang ten opzichte van de huidige generatie.

De XP-10 gaat 4900 euro kosten. De grote broer, de XP-20 gaat 8300 euro kosten.


Primare

De krakend verse DVDI-10 wordt binnenkort leverbaar en gaat vooralsnog 2000 euro kosten. Deze DVD, CD speler met FM tuner (DAB wordt optioneel) levert 2 x 75 watt per kanaal uit een stel zeer efficiënte zelfontwikkelde klasse D versterkers. Het aansluitveld op de achterzijde is compleet te noemen en beschikt onder andere over een HDMI aansluiting die een 1080P plaatje kan leveren vanuit de befaamde Anchor Bay 1010 videodac.


Primare CDI-10

De DVDI-10 heeft in tegenstelling tot de CDI-10 dezelfde breedte als de andere modellen en kan traditiegetrouw bij Primare, in zwart of titanium uitgevoerd worden.

Tot slot zijn er nieuwe prijslijsten van Avalon, MIT, Pass Labs en Spectral. Dit in verband met de nieuwe produkten, maar ook met een aantal prijsaanpassingen.
(de meeste in het voordeel van u ondanks de prijsverhogingen van de Amerikaanse fabrikanten; lang leve de sterke euro!)


EDITORS' CHOICE