NIEUWS

Helft HDTV eigenaren in VS kijkt niet HD

Redactie HiFi.nl | 09 april 2008

(gezien op het Internet)

In elke electronicazaak die je binnenstapt zie je ze tegenwoordig staan: HDTV`s. Steeds meer mensen zijn eigenaar van zo`n HDTV, toch is uit onderzoek gebleken dat bijna de helft van de eigenaren van een HDTV in de Verenigde Staten niet in high-definition kijkt.

Uit het onderzoek, dat uitgevoerd werd door ABI Research, bleek namelijk dat 41 procent van de Amerikanen een HDTV bezit, maar dat slechts 56 procent van deze mensen zich hadden geabonneerd op een HD-abonnement. Cesar Banchelet, één van de onderzoekers die meewerkte aan het onderzoek, vond dit zonde:

“De bestuurders van de betaal-tv bedrijven moeten dit gat opvullen, door te laten zien wat HDTV-bezitters zonder HDTV-abonnement missen."

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat vooral de jongeren een interesse in de zogenaamde `next generation` diensten hebben, zoals HD-abonnementen. Het kijken van filmpjes van de PC op de TV is echter ook populair in hogere leeftijdscategorie√ęn. Het onderzoek ging echter niet in op het gebruik van HDTV voor het gamen op consoles, zoals de Playstation 3 en Xbox 360.


EDITORS' CHOICE