NIEUWSNAD

NAD introduceert de PP3

Redactie HiFi.nl | 07 april 2008 | NAD

(ingezonden mededeling)

Om de gekoesterde platencollectie te digitaliseren voor bv. een portable speler als MP3 file of een sound server als ongecomprimeerde WAV file is de keuze tot nu vrijwel alleen beperkt geweest tot goedkope platenspelertjes en omzetters met een USB aansluiting. Deze hebben met elkaar gemeen dat de kwaliteit op z’n best dubieus is. Een goede reden voor NAD om met een gemakkelijke en tegelijkertijd hoogwaardige oplossing te komen die de kwaliteiten van een fraaie draaitafel/element combinatie volledig tot z’n recht laat komen.

Als uitgangspunt heeft NAD de veelgeprezen en geroemde PP2 voorversterker genomen en daar een USB aansluiting aan toegevoegd. Net zoals de PP2 beschikt de PP3 over aansluitingen voor zowel MM als MC pick-up elementen.

Behalve de MM en MC aansluitingen voor draaitafels beschikt de PP3 ook over een ingang voor lijnbronnen. Dit betekent dat u met hetzelfde gemak een cassettedeck kunt aansluiten zodat al die cassettebandjes met veel jeugdsentiment ook overgezet kunnen worden.Voor de PP3 wordt een zeer hoogwaardige A/D omzetter gebruikt en, in tegenstelling tot vrijwel alle andere USB oplossingen, heeft NAD bij de PP3 voor een losse voeding gekozen, om niet afhankelijk te zijn van de voeding in de USB poort, voor het analoge gedeelte. Het digitale gedeelte wordt gevoed uit de USB poort. Op deze manier blijven analoog en digitaal gescheiden wat de kwaliteit ten goede komt:
Dynamisch bereik, signaal/ruis verhouding en vervorming zijn allemaal stukken beter dan de gebruikelijke USB oplossing.

Uiteindelijk is de software net zo belangrijk als de hardware. Daarom levert NAD “Vinyl Studio Lite” gratis mee (alleen Microsoft Windows). Met Vinyl Studio Lite is het gemakkelijk om de opname te splitsen in afzonderlijke tracks (eventueel zelfs automatisch). Met een internetverbinding kunnen de bijbehorende gegevens van de plaat opgezocht worden wat veel typewerk bespaart. Vervolgens kan de opname opgeslagen worden als MP3 in drie kwaliteiten of als een puur, ongecomprimeerd WAV bestand.

Prijs:
De NAD PP3 is vanaf nu leverbaar en kent een adviesprijs van 149 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE