NIEUWS

Platgetreden paden - publicatie week 12

Redactie HiFi.nl | 20 maart 2008

Soms lijkt het wel of de hifi van clichés en dogma`s aan elkaar hangt. Iedereen die zich er mee bezig houdt - of dat nu hobbymatig of professioneel is - heeft een mening, en is bereid om die met hand en tand te verdedigen.

En daar sta je dan, als toonaangevend én onafhankelijk webmagazine over hifi. Onze persoonlijke mening is, hoe pijnlijk het soms ook is om dat te constateren, ook niet helemaal ongekleurd. Daarom zijn we ons op de redactie voortdurend bewust van onze verantwoordelijkheid als het gaat om onpartijdige en onbevooroordeelde berichtgeving.

Dat is ook de reden dat we zo nu en dan bewust kiezen voor het bewandelen van een platgetreden pad. Want we zijn niet de eersten die roepen dat we de mensen wel eens zullen opvoeden als het over het aanschaffen van hifi gaat. En toch menen we dat auteur Kilian Bakker er in is geslaagd om een prettig leesbaar en informatief artikel te schrijven over dat onderwerp, waarvan we u vandaag deel 1 voorschotelen.

Als innovatieve tegenhanger kunt u deze week ook lezen over een gloednieuwe DVD receiver van het Duitse merk T+A. Een brok vooruitstrevende techniek in een modern vormgegeven jasje.

Voor de rubriek “De Muziekbeleving Van...” sprak Dieter van den Bergh in Amsterdam met de Noorse zangeres Ane Brun. Het is een erg leuk gesprek geworden, met een paar verrassende uitspraken over hifi. Een getalenteerde jongedame waar we ongetwijfeld nog van gaan horen.

Verder publiceren we weer een leuke Hi-Visit. Auteur Bert Dekker bezocht Hobo Hifi in Arnhem, en hij heeft het er enorm naar zijn zin gehad.

En zoals altijd weer een nuttige Tip, een interessante Set van de Week, en gloednieuwe software recensies.

Veel leesplezier!

Max Delissen
Redacteur HiFi.nl

Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

T+A K1 AV DVD Receiver
Bij T+A stoppen ze al jaren flexibele en uitgekiende technologie in strak vormgegeven behuizingen. De nieuwe T+A K1 AV receiver/speler is daar een goed voorbeeld van.
Achergrondartikel

De Muziekbeleving van...Ane Brun 
Noem het americana, indie-folk of gewoon melancholische gitaarmuziek. Het maakt Ane Brun niets uit. Ze maakt gevoelige en vooral persoonlijke muziek, that’s it. Pas op haar 21e pakte Brun (Molde, Noorwegen 1976) de gitaar op, maar sinds haar debuut Spending Time with Morgan (2003) is Ane Brun een snel opkomende ster.

Hoe koop je hifi? - deel 1
De oude geluidsinstallatie heeft geheel of gedeeltelijk de geest gegeven of voldoet simpelweg niet meer. Een simpel minisetje is gauw aangeschaft bij een warenhuis of elektronicagigant... maar zou een met zorg samengesteld systeem niet meer -en langer- luisterplezier bieden? Hoe kan men bepalen welke apparaten goed bij elkaar passen en hoe zou het budget moeten worden verdeeld onder de verschillende componenten? Met dit artikel hopen wij hifistarters een antwoord op deze en andere vragen te geven. 


Hi-Visit

Hobo Hifi Arnhem
Het is inmiddels al meer dan dertig jaar geleden dat een groep fervente audio- en muziekliefhebbers besloten om de krachten te bundelen. Men vond de tijd aangebroken muziekminnend Nederland te gaan voorzien in een beter en ruimer aanbod van hifiapparatuur. Zeker, er waren dertig jaar geleden al genoeg goede merken op de internationale markt. Deze merken waren in Nederland destijds echter zwaar ondervertegenwoordigd met als gevolg weinig aanbod. Hier moest een eind aan komen, de consument in Nederland had recht op een ruim aanbod van kwaliteitscomponenten en zie daar: Hobo Hifi Arnhem werd geboren.


Tip

Antennekabel vervangen
Televisie kijken en radio luisteren doen we vaak en veel. Het is daarom des te opvallender dat er over het algemeen zo weinig aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de gebruikte kabel. En dan gaat het niet over de interlinks, maar over de antennekabel of coax.


Muziek- en filmrecensies

Bloedverwanten  (DVD) 
In Rodnya, ook bekend onder de Engelse titel Kinfolk, volgen we Maria, een vrouw van het platteland die op bezoek gaat bij dochter en kleindochter in de grote stad. De kloof tussen beide woonlocaties en tussen de leefwijze van de verschillende generaties wordt met vileine humor geschetst.

Symphonic Brass (CD) 
Qua repertoire lijkt de muziek op deze CD een dertien in een dozijn Music for the Millions verzameling. De overbekende melodieën zijn echter allemaal zodanig gearrangeerd dat ze uitgevoerd kunnen worden door een typisch Britse Brassband. Een feest voor koperliefhebbers.

Van Morrison- It’s too late to stop now (CD) 
Aan de beurt op de remaster tafel van een grote platenmaatschappij is Van Morrison, voormalig lead zanger van de Ierse band Them en solo artiest sinds begin jaren 70.


EDITORS' CHOICE