MS Performance 6 Ltd.

Redactie HiFi.nl | 13 maart 2008 | Mordaunt-Short

(ingezonden mededeling)

De introductie van de Performance 6 van Mordaunt-Short in 2004 was een duidelijk teken dat ze al het mogelijke wilden doen een vloerstaande luidspreker in deze prijsklasse te verbeteren. De Performance 6 werd overal ter wereld alom geroemd door bijna ieder zichzelf respecterend Hi-Fi tijdschrift. Om het 40-jarig bestaan van Mordaunt-Short te vieren, is een subtiel aangepaste Performance 6 Limited Edition op de markt gebracht. Deze revolutionaire luidspreker brengt de luisteraar nog dichter bij de originele opname door nog meer details aan het licht te brengen.

Belangrijkste kenmerken:

  • Aspirated Tweeter Technology (ATTâ„¢) voor open ribbon-geluid en gedetailleerde treble.
  • Continuous Profile Cone (CPCâ„¢) mid/bassdrivers met essentiële dempende achterkanten voor uitstekende stijfheid en minimale onderbreking van de conus.
  • Eigen schaalconstructie voor de kast van polymeerhars, zodat de resonantie in de kast vrij werkt
  • Sound deadened steel (SDS) driver baskets
  • Speciaal geselecteerde crossover-onderdelen, waaronder de befaamde ClarityCaps ® voor verbeterde signaalpad-integriteit
  • Nieuw harsmengsel en opnieuw geprofileerde details in de binnenkast, waardoor de prestaties van de kast nog beter zijn geworden
  • Prachtige afwerking in Midnight Black

De Performance 6 Limited Edition heeft een aantal zeer effectieve ontwikkelingen ondergaan, waardoor de toch al succesvolle formule nog beter geworden is.

Er is veel aandacht besteed aan het produceren van een aantal verbeteringen, wat geleid heeft tot verbeteringen op twee gebieden: de crossover en de kast.
Er is uitgebreid onderzocht wat de juiste combinatie zou zijn van DVP (Dual Value Parallel) condensatorwaarden en types voor maximale prestaties. Naar aanleiding hiervan zijn een aantal crossover-onderdelen ontwikkeld waarmee de kwaliteit van het signaalpad nog verder verbeterd zijn. De crossover is opnieuw ontwikkeld met een nieuwe PCB en circuit voor betere detailniveaus.

ClarityCap ®-capacitors staan bekend om hun geweldige signaalresolutie en worden gebruikt in alle belangrijke onderdelen van de crossover.

Voor de kast is gebruik gemaakt van een nieuwe en nog effectievere formule van het originele harsmateriaal, en het detail van de binnenkast is subtiel aangepast, waardoor er effectiever gebruik gemaakt kan worden van het volume van de kast. Zodoende kan de bass nauwkeuriger weergegeven worden. Hiermee wordt de reputatie bevestigd die de Performance 6 geniet op het gebied van het levensecht weergeven van geluiden en het leveren van optimale prestaties. De kast is afgewerkt in prachtig Midnight Black.

Verder blijft de alom geroemde Aspirated Tweeter Technology (ATTâ„¢) hetzelfde en biedt een open maar gedetailleerd geluid. De verlengde metalen diffuser, waarvan de vorm bepaald wordt door complexe akoestische principes, golft vrij van de rest van de kast in een discrete behuizing. Het unieke ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de tweeter van de Performance letterlijk `ademt`.

De ATT-tweeter is gekoppeld aan Mordaunt-Short’s Continuous Profile Cone (CPC™) aanvullende technologie-driver. De strakke lijnen van de CPC zijn essentieel voor de superieure audioreproductie. Het aluminium oppervlak van de conus en de secuur geplaatste randen zorgen voor uitstekende stijfheid en dus voor minimale distortie.

Deze reeks slimme aanpassingen aan de Performance 6 hebben gezorgd voor een luidspreker die het ware bewijs is van de voortdurende toewijding van Mordaunt-Short tot het realistisch reproduceren van alle soorten muziek, zoals de artiesten die zelf bedoeld hebben.


EDITORS' CHOICE