NIEUWS

Dynamic Solutions op Luistershow


Redactie HiFi.nl | 27 maart 2008

(ingezonden mededeling)

Op zaterdag 29 en zondag 30 maart a.s. is er weer de bekende Luistershow in Rotterdam. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement zal Dynamic Solutions weer van de partij zijn. Tijdens deze 2 luisterdagen gaan zij naar eigen zeggen iets bijzonders doen. Allereerst gaan zij demonstreren met de volgende producten:

Irene zaal

  • Aesthetix Rhea
  • Aesthetix Calypso
  • Aesthetix Atlas
  • Master Contemporary C
  • DPS3 / Graham Phantom / Lyra Skala
  • Nirvana / Hovland / Sign AudioZaal 2006

  • Magnepan MG-3.6 of Magnepan MG-1.6
  • ASR Emitter
  • Nirvana / Hovland / Sign AudioOp de laatste dag zal Dynamic Solutions om 15.00 uur omschakelen naar live muziek, door over 4 Master Contemporary C live muziek ten gehore te brengen. In samenwerking Peter Chattelin van Pink Project zullen zij refereren naar waar het allemaal om gaat, LIVE MUZIEK.


Historie

Pink Project is in 1994 opgericht met als doel het spelen van Pink Floyd`s `The Wall` met de intensiteit en emotie van de originele Wallshows zoals die onder meer gegeven werden in Earl`s Court in Londen.


The Feel

Muziek is een taal die voor ieder individu een andere lading, een andere emotie kan omvatten. Zo kan de een compleet in tranen uitbarsten bij het horen van een bepaalde melodie, terwijl het de ander volledig koud laat. Vaak is er bij die eerste een link naar iets wat hem of haar is overkomen. Juist in een bepaalde levensfase kan een stuk muziek heel bepalend zijn voor de verdere levensloop van de persoon in kwestie.

In mijn geval is dat The Wall geweest die mij vanaf 1980 zo`n beetje iedere dag!! heeft bezig gehouden.(en nog steeds). Waarom..? Omdat The Wall een bepaalde dramatiek bevat die los van het verhaal achter deze plaat, zo duidelijk naar voren komt. Maar bovenal is het de manier waarop er muziek gemaakt wordt. De Floydsound (een bepaalde rauwe doorleefde sound) die naar mijn idee voor het laatst te horen was tijdens de ongelooflijk mooie Wallshows in o.a Earls Court. Even los van de waanzinnige show, dus bijv luisterend naar de cd Is There Anybody Out There? raakt mij de gitaarsolo van Gilmour in Mother. Luister naar de Sound van zijn gitaar (op bepaalde momenten `rauw` en gemeen, op andere momenten juist weer zeer emotioneel), deze man vertelt een verhaal met relatief weinig noten.

U mag dit niet missen.

O, ja de toegang is gratis

De Pluimgraaff Luistershow wordt gehouden van 10.00 uur tot 17.00 uur in Grand Café Engels aan het Stationsplein 45 te Rotterdam.
De toegang is gratis.

EDITORS' CHOICE