NIEUWSMetz

Metz introduceert de Primus

Redactie HiFi.nl | 25 januari 2008 | Metz

(ingezonden mededeling)

De nieuwe Metz Primus is volgens de fabrikant een duidelijk statement in design en techniek. Niet eerder waren volgens Metz edele materialen als hoogwaardig aluminium en kristalhelder glas gebruikt in zo een geavanceerde LCD televisie als de Primus.
De Primus is in staat om bronnen van standaard uitzendkwaliteit tot aan de hoogste Full HD 1920x1080P kwaliteit weer te geven. Om de beste beeldkwaliteit te garanderen worden alle aangeboden signalen bewerkt door de Mecavision+ HD processing technologie, de krachtigste videoprocessing techniek beschikbaar in een televisie. Van analoog kabelsignaal tot Blu-ray Full HD, alle signalen worden dankzij deze technologie natuurgetrouw en scherp weergegeven.

De Primus 42 Full HDTV beschikt, zoals de naam al doet vermoeden, over een hoogwaardig LCD scherm met een diagonaal van 42 inch of 106 cm. Om een optimale beeldkwaliteit te garanderen onder alle lichtomstandigheden is het LCD scherm geplaatst achter een kristalhelder contrastscherm.

De strakke belijning wordt benadrukt door de massief aluminium sokkel waarin de stereo basreflex luidsprekers zijn geplaatst. Opvallend detail is dat deze luidspreker mee kan draaien met het beeldscherm terwijl de sokkel als absoluut rustpunt stil blijft staan.

Deze luidspreker is volgens Metz trouwens opmerkelijk te noemen, de geluidskwaliteit die de Primus ten gehore brengt zou menig hifi installatie namelijk niet misstaan. Handig onderdeel in deze luidspreker is het centraal geplaatste OLED display welke naar keus het bekeken kanaal of de actuele tijd weergeeft. Eigenschappen die bewijzen dat Metz oog heeft voor het kleinste detail zonder het totaalbeeld uit het zicht te verliezen.

Om de Primus optimaal te kunnen gebruiken, nu en in de toekomst is de televisie geschikt om Digitale Video uitzendingen te ontvangen. Zelfs ontvangst van (HD) Satelliet televisie (DVB-S en DVB-S2) is mogelijk dankzij de optie om een Primus uit te rusten met een satelliet insteek module.

Naast uitgebreide ontvangstmogelijkheden is de Primus ook toegerust met drie HDMI aansluitingen, een DVI aansluiting met HDCP, drie RGB Scart aansluitingen en digitale en analoge audio in én uitgangen. Naast de aansluitingen die nodig zijn om randapparaten aan te sluiten is de Metz voorzien van een seriële RS232 aansluiting, hierdoor is opname in een domotica omgeving mogelijk. Om de connectiviteit te completeren is er zelfs een USB aansluiting waarmee digitale foto’s in High Definition weergegeven kunnen worden.

Ondanks de omvangrijke beeld- en geluidsvoorzieningen is de Primus toch eenvoudig in gebruik. Net als de overige Metz LCD televisies beschikt de Primus over het bekroonde Tri-Star bedieningsmenu. Deze gebruiksvriendelijke optie stelt u in staat om het bedieningsmenu aan te passen aan uw wensen en eisen op het gebied van gebruikerscomfort in drie stappen: van een eenvoudige bediening tot aan het meest uitgebreide menu.


EDITORS' CHOICE