Resolution Audio verandert van importeur

Redactie HiFi.nl | 24 januari 2008 | Resolution Audio

(ingezonden mededeling)

In goed overleg hebben Resolution Audio, Beter Beeld & Geluid en HIMP besloten het importeurschap van Resolution Audio onder te brengen bij Beter Beeld & Geluid.
Het Amerikaanse merk Resolution Audio heeft in korte tijd een enorme reputatie opgebouwd met hun Opus 21 CD-speler. Deze speler, bestaande uit dac/loopwerk en aparte voeding/sturing met display, was binnen een jaar uitgegroeid tot een echt cult-product onder de audiokenners en werd prompt de referentie van een aantal gerenommeerde Hifi-recensenten van o.a. Hifi+ en 6Moons. Maar ook de Opus S30 versterker is een toonbeeld van doordacht design, met zijn op de befaamde DNM versterkers gebaseerde schakeling. Tot slot biedt de Opus XS extra functionaliteit in de vorm van een tuner, phono trap (MM en MC) en extra analoge en digitale ingangen (waaronder 1 in USB-formaat, voor aansluiten van o.a. laptop). De componenten worden allen gevoed door de voeding van de CD-speler en vormen met elkaar een extreem stijlvol geheel, met een zeer geraffineerde en subtiele klank. Er hoeven geen interlinks te worden gebruikt - de apparaten maken contact met elkaar middels vaste verbindingen in de behuizingen - en slechts een enkel netsnoer. Verder is de set zeer makkelijk bedienbaar met een enkele afstandsbediening.

Beter Beeld & Geluid is tevens importeur van Living Voice luidsprekers, die volgens de fabrikant mede door hun hoge gevoeligheid een enorme synergie aangaan met Resolution Audio. De overgang van importeurschap is ingegaan sinds 1 januari 2008.


EDITORS' CHOICE