NIEUWSPioneer

Nieuw: Pioneer NavGate

Redactie HiFi.nl | 23 januari 2008 | Pioneer

(ingezonden mededeling)

Pioneer introduceert een nieuw navigatiesysteem, de Navgate.De basis van het nieuwe navigatiesysteem ligt in de audio-installatie van de auto. De Navgate wordt namelijk rechtstreeks aangesloten op de installatie die al in de auto zit en zorgt daardoor volgens Pioneer voor een ware multimedia-ervaring.

Het apparaat heeft een dashboardscherm met een grootte van maar liefst 5,8 inch. Daardoor is zonder moeite de route te volgen. Bovendien wordt het beeld driedimensionaal weergegeven.

Volgens Pioneer biedt de Navgate een upgrade van het audiosysteem, waardoor dit veel beter klinkt dan ooit tevoren. Heeft het systeem een dvd-speler, dan kan op het scherm ook een film worden afgespeeld. Daarnaast beschikt de Navgate onder meer over een USB-poort, kan er een SD-card in en is het mogelijk een iPod aan te sluiten. Dankzij de BlueTooth-functie functioneert het veelzijdige apparaat zelfs als een carkit voor handsfree telefoneren. De gewone autospeakers fungeren daarbij als luidsprekers.

Om dit alles goed te laten functioneren, bestaat de Navgate uit twee delen. Achter het dashboard wordt het systeem ingebouwd en met de audio-installatie van de auto verbonden. Het scherm is de losse component die eenvoudig op de stabiele houder kan worden geklikt. Er is overigens een extra inbouwset verkrijgbaar, waardoor het scherm eenvoudig kan worden meegenomen van de ene auto naar de andere, bijvoorbeeld wanneer iemand naast een personenwagen ook een camper heeft die hij alleen in vakanties gebruikt.

Prijs en beschikbaarheid:
Dit veelzijdige navigatiesysteem van Pioneer is verkrijgbaar vanaf april 2008. De adviesprijs bedraagt  699 euro.


EDITORS' CHOICE